Welcome to Sophie Dijkgraaff   Click to listen highlighted text! Welcome to Sophie Dijkgraaff Powered By GSpeech

Trendy

Loop ik de woonkamer binnen is op de tv Saartje het nieuws aan het voorlezen! Nou ja, niet de echte natuurlijk. Die is al jaren de meubels van engelen aan het afstoffen. Hoewel, haar grote vrienden Swiebertje, Bromsnor en Malle Pietje hebben de hemelladder eerder bestegen. Wie weet leven ze gezellig samen.

Lees meer...

Saai!

Terwijl na veel gepeuter mijn escargot op de tafel van de buren belandt, hoor ik mijn buurman kakelen over financiële zaken waar ik geen verstand van heb. Laat ik even vertellen waar ik ben. Ik vergezel mijn vriend tijdens een etentje met fiscalisten. Eerlijk geschreven, hij had totaal geen zin (’t wordt saai ) maar ik laat zoiets niet aan mijn neus voorbijgaan!

Lees meer...

Onduidelijk

Dit is het tijdperk van de digitale snelweg. Het kan u niet ontgaan zijn. Vrienden sturen berichten via Whatsapp of Facebook. Overheidsinstellingen slingeren brieven in mijn mailbox via Mijn Overheid. Er is echter nog één organisatie die liever bomen kapt om hun op schrift gestelde mededelingen te versturen … het UWV!

Lees meer...

Schoolplein

De boeken van de Ierse schrijfster Maeve Binchy bevatten veelal de volgende ingrediënten: scènes die druipen van de knusheid, zelf gebakken taarten, cottages die je gedachten op sleeptouw nemen naar de Cotswolds en ergens in de verhaallijn is er altijd wel een moederlijk type vrouw met een dikke derrière, truttige rokken en zelf gebreide truien. Zo’n vrouw werkt meestal in een wolwinkel of op een school.

Lees meer...

1966

U hebt het waarschijnlijk al gelezen in de media, ex-Feyenoorder John de Wolf is het boegbeeld van de werkzoekende 50-plussers. Goede keuze want zoals hij zelf zegt: ‘Een bekende kop opent deuren.’ Daarnaast heeft het Beest van Rotterdam ook ervaring met het afgewezen worden tijdens een sollicitatieprocedure.

Lees meer...

Maïs

Onlangs moest ik denken aan mevrouw Bril, de dochters Bril en de hond Bril waarover columnist Martin Bril zo smakelijk kon schrijven. Hoe zou het met ze zijn? Wonen ze nog in Amsterdam? Hobbelen ze nog jaarlijks op en neer naar Frankrijk om daar vakantie te vieren? Ook een onderwerp waar meneer Bril met zoveel gevoel voor humor over vertelde.

Lees meer...

Griepcolumn

Vriend is ziek. Niet erg, maar toch wel zó vreselijk dat hij vanmorgen mijn huis binnen kwam lopen met de vraag: ‘Kan ik een paar dagen bij jou blijven?’ Tja, wat doe ik dan als vriendin? Ik laat de hoestende, proestende ó, zo zielige patiënt binnen en stop hem stevig in. Niet onder één dekbed, want dat is niet genoeg. Minstens twee moeten er aan te pas komen, want jeetje wat is het koud hè!

Lees meer...

Poespas

’t Is me wat bij de politie. Hebt u het gelezen? De leiding van het korps heeft grote moeite met het vervangen van slechte uniformen. Vooral de polo’s, waarvan de gele strepen loslaten, zijn een doorn in het oog van de dienders. Daarom werd begin dit jaar onder het mom van de politie moet een correcte en gezaghebbende verschijning zijn, besloten iedere agent te voorzien van drie nieuwe polo’s.

Lees meer...

Edith en Pippi

Stel, u ligt al zo’n vierenvijftig jaar onder een marmeren steen op begraafplaats Père-Lachaise. Af en toe komen er fans langs die hartstochtelijk van u en uw muziek houden maar verder krijgt u uw welverdiende rust. Komt er plots een of andere reclamemaker die een commercial verzint waarin een man, van de onsexy soort, danst met een bladblazer op uw muziek…

Lees meer...

Zoem zoem

Oké, ik ben het zat. Tot op heden kon ik alle begrip opbrengen voor vrouwen die hun flamoes, mossel, muts, pantoffel of hoe u doorgaans uw vulva ook noemt, opsieren met bling bling (weet u nog, de Vajazzling), voorzien van een trendy piercing, kaalscheren of juist het down under gebied een sixties revival laten ondergaan. Prima. Het is uw lichaam, leef u uit! Maar wat ik nu weer las…

Lees meer...

Intuïtie

Bij het ontwaken vanmorgen, moest ik ineens aan mijn auto denken. Of beter, aan de accu onder de motorkap. Ik vond dat wel wonderlijk want als je zoals ik, wakker word naast de lekkerste vent op deze aarde, zijn er wel andere dingen waar de aandacht naar uit kan gaan.

Lees meer...

Nieuwe buurman

Nu de recessie is afgelopen en de huizenverkoop weer loopt als een trein, hebben mijn bovenburen éindelijk hun huis verkocht. Gelukkig! Voor het stel en voor mij. Er komt een super leuke man boven me wonen. Nu maar hopen dat zijn seksleven iets rustiger verloopt dan van de vertrekkende buren.   

Lees meer...

Leugenbankje

Hebt u het gelezen? Ik ben de nieuwe razende reporter voor de weekkrant van Capelle aan den IJssel en omstreken! Nou ja, ik ben een columnist gebonden aan de regels: maximaal 350 woorden per tekst en het verhaal moet zich afspelen in genoemde stad.

Lees meer...

Dood

Afgelopen week was het Elvis, over twee weken is het Lady Diana. Twee grote namen in de geschiedenis die in de maand augustus zijn gestorven. De ene op de 16e de andere op de 31e. Wat herinner ik me van deze bekende personen?

Lees meer...

Vluggertje

Zó jammer! Net nu ik van plan ben me te ontdoen van de kledingstukken die in mijn huidige staat van oververhitting écht onnodig zijn, hoor ik opeens: ’Veel vrouwen willen een oplossing voor hun vaginale schimmel.’ Pfff, niet nu!

Lees meer...

Vrouwengedoe

Heb ik eindelijk een werkgever, tref ik een groep dames die mij als collega totaal niet zien zitten! Niet te geloven! Hoe zich dat uit? Gniffelen, niet op een vraag reageren, fouten uitvergroten tot ze – ó, wat hebben we een lol! – gigantisch groot worden. Enzovoort, enzovoort. Ik vraag me af, vertonen mannen ook dit gedrag als een nieuwe vent hun territorium betreedt?

Lees meer...

Oogsttijd

Vlakbij het stapelkippenhok waar ik woon staan tientallen bramenstruiken die elkaar beconcurreren qua oogstopbrengst. Elke struik wordt bedolven onder duizenden blauw-zwarte vitaminebommetjes die welig aan de takken groeien. Nadat ik een plastic tas uit mijn jaszak tevoorschijn haal kan voilà! het oogsten beginnen. Vanaf zo’n negentig centimeter hoog – wie weet wat er daaronder is gebeurd – werk ik langzaam opwaarts.

Lees meer...

Flashback

Omdat de mens van nature naar de toekomst kijkt wordt het schrijven van een column in de verleden tijd afgeraden. Vandaag heb ik besloten me van dit advies gar nichts aan te trekken. Aanleiding? Het fotoalbum dat Nina zojuist openslaat en ons terugbrengt naar onze eerste gezamenlijke vakantie lang geleden.

Lees meer...

Ballerina

Vraag een kind: ‘Wat wil je later worden?’, en het antwoord levert geen probleem op. Jongens reageren door spannende beroepen als brandweerman, politieman of astronaut op te lepelen. Meisjes dromen meestal van een toekomst als: lerares, verpleegster of prinses. Ik behoorde tot de laatste categorie. Prinses leek me eindeloos!

Lees meer...

De dames Gilbert

Mevrouw professor doctor Sophie Dijkgraaff. Wat zou dat mooi zijn! Niet omdat ik kik op titels maar omdat ik dan een studie had voltooid. En dan met name op het gebied dat mijn mateloze interesse heeft, psychologie. Het ontrafelen van het grote mysterie dat zich onder onze hersenpan afspeelt.

Lees meer...

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech