Welcome to Sophie Dijkgraaff   Click to listen highlighted text! Welcome to Sophie Dijkgraaff Powered By GSpeech

Edith en Pippi

Stel, u ligt al zo’n vierenvijftig jaar onder een marmeren steen op begraafplaats Père-Lachaise. Af en toe komen er fans langs die hartstochtelijk van u en uw muziek houden maar verder krijgt u uw welverdiende rust. Komt er plots een of andere reclamemaker die een commercial verzint waarin een man, van de onsexy soort, danst met een bladblazer op uw muziek…

Lees meer...

Zoem zoem

Oké, ik ben het zat. Tot op heden kon ik alle begrip opbrengen voor vrouwen die hun flamoes, mossel, muts, pantoffel of hoe u doorgaans uw vulva ook noemt, opsieren met bling bling (weet u nog, de Vajazzling), voorzien van een trendy piercing, kaalscheren of juist het down under gebied een sixties revival laten ondergaan. Prima. Het is uw lichaam, leef u uit! Maar wat ik nu weer las…

Lees meer...

Intuïtie

Bij het ontwaken vanmorgen, moest ik ineens aan mijn auto denken. Of beter, aan de accu onder de motorkap. Ik vond dat wel wonderlijk want als je zoals ik, wakker word naast de lekkerste vent op deze aarde, zijn er wel andere dingen waar de aandacht naar uit kan gaan.

Lees meer...

Nieuwe buurman

Nu de recessie is afgelopen en de huizenverkoop weer loopt als een trein, hebben mijn bovenburen éindelijk hun huis verkocht. Gelukkig! Voor het stel en voor mij. Er komt een super leuke man boven me wonen. Nu maar hopen dat zijn seksleven iets rustiger verloopt dan van de vertrekkende buren.   

Lees meer...

Leugenbankje

Hebt u het gelezen? Ik ben de nieuwe razende reporter voor de weekkrant van Capelle aan den IJssel en omstreken! Nou ja, ik ben een columnist gebonden aan de regels: maximaal 350 woorden per tekst en het verhaal moet zich afspelen in genoemde stad.

Lees meer...

Dood

Afgelopen week was het Elvis, over twee weken is het Lady Diana. Twee grote namen in de geschiedenis die in de maand augustus zijn gestorven. De ene op de 16e de andere op de 31e. Wat herinner ik me van deze bekende personen?

Lees meer...

Vluggertje

Zó jammer! Net nu ik van plan ben me te ontdoen van de kledingstukken die in mijn huidige staat van oververhitting écht onnodig zijn, hoor ik opeens: ’Veel vrouwen willen een oplossing voor hun vaginale schimmel.’ Pfff, niet nu!

Lees meer...

Vrouwengedoe

Heb ik eindelijk een werkgever, tref ik een groep dames die mij als collega totaal niet zien zitten! Niet te geloven! Hoe zich dat uit? Gniffelen, niet op een vraag reageren, fouten uitvergroten tot ze – ó, wat hebben we een lol! – gigantisch groot worden. Enzovoort, enzovoort. Ik vraag me af, vertonen mannen ook dit gedrag als een nieuwe vent hun territorium betreedt?

Lees meer...

Oogsttijd

Vlakbij het stapelkippenhok waar ik woon staan tientallen bramenstruiken die elkaar beconcurreren qua oogstopbrengst. Elke struik wordt bedolven onder duizenden blauw-zwarte vitaminebommetjes die welig aan de takken groeien. Nadat ik een plastic tas uit mijn jaszak tevoorschijn haal kan voilà! het oogsten beginnen. Vanaf zo’n negentig centimeter hoog – wie weet wat er daaronder is gebeurd – werk ik langzaam opwaarts.

Lees meer...

Flashback

Omdat de mens van nature naar de toekomst kijkt wordt het schrijven van een column in de verleden tijd afgeraden. Vandaag heb ik besloten me van dit advies gar nichts aan te trekken. Aanleiding? Het fotoalbum dat Nina zojuist openslaat en ons terugbrengt naar onze eerste gezamenlijke vakantie lang geleden.

Lees meer...

Ballerina

Vraag een kind: ‘Wat wil je later worden?’, en het antwoord levert geen probleem op. Jongens reageren door spannende beroepen als brandweerman, politieman of astronaut op te lepelen. Meisjes dromen meestal van een toekomst als: lerares, verpleegster of prinses. Ik behoorde tot de laatste categorie. Prinses leek me eindeloos!

Lees meer...

De dames Gilbert

Mevrouw professor doctor Sophie Dijkgraaff. Wat zou dat mooi zijn! Niet omdat ik kik op titels maar omdat ik dan een studie had voltooid. En dan met name op het gebied dat mijn mateloze interesse heeft, psychologie. Het ontrafelen van het grote mysterie dat zich onder onze hersenpan afspeelt.

Lees meer...

De theorie van Einstein

Laatst stuitte ik op dit citaatvan Einstein: ‘Everything is energy and that’s all there is to it. Match the frequency of the reality you want and you cannot help but get that reality. It can be no other way. This is not philosophy. This is physics’. Mooie theorie maar kan ik er ook iets mee voor mezelf?

Lees meer...

Net als in de film

Naast alle reguliere behandelmethodes ben ik ook op zoek naar een alternatieve wijze om mijn geestelijke gezondheid te verbeteren. Zo volg ik sinds kort filmtherapie. Denkt u nu vooral niet, dat is gemakkelijk! Lekker bankhangen, chippie en drankje erbij, film in de dvd en klaar is Kees. Niets daarvan. Bij filmtherapie heb ik het zó druk dat mijn arm echt geen tijd heeft om naar de zoutjesschaal te reiken.

Lees meer...

Just an illusion

Het hesje van mijn jurk zit zo strak dat ik vandaag over een paar énorme borsten beschik. Echt, daar zou Marilyn Monroe, als ze nog in leven was, een puntje aan kunnen zuigen… Daar projecteren mijn gedachten totaal verkeerde beelden bij. Opnieuw.

Lees meer...

Droomland

Zo voor het slapen gaan of tijdens een uurtje wakker liggen, verzin ik een tekst waar menig schrijver van zou zeggen: ‘Zo, zo, jij kunt schrijven! Dat wordt beslist een bestseller!’ Echt. Mijn woorden rijg ik ‘s nachts aaneen tot boeken die de mensheid nog nóóit gelezen heeft! Daarom is het zó jammer dat die ideeën bij het ontwaken net zo ver te zoeken zijn als de maan.

Lees meer...

Chatsessie

‘Sophie, schrijf jij altijd de waarheid in je columns?’
‘Ligt eraan welke je bedoelt.’
‘Over die grove afwijzing op je sollicitatie.’
‘Ja, dat is echt gebeurd.’
De vrouw met wie ik aan het chatten ben, stuurt tientallen trieste emoticons als antwoord.

Lees meer...

Politiek dier

Volgens Aristoteles* is de mens van nature een politiek dier. Vreemd want als ik de meningen op de sociale media lees hebben ze er juist een grote hekel aan… Ik niet. Het machtsspel boeit me mateloos. Daardoor en omdat de minister-president, zijn kabinet en de leden van de Tweede Kamer niet de ballen hadden me een blik in de Haagse keuken te gunnen na mijn oproep in de column: Show, don’t tell, heb ik besloten de politieke arena op een andere manier te penetreren.

Lees meer...

Show, don't tell

‘Rot op naar je eigen land!’ roept onze minister-president. ‘Eenmaal op het pluche kijken ze niet meer naar ons om!’ schreeuwt de kiezer. De politiek, een dagelijks onderwerp van discussie welke steeds verder ontspoort. Het debat is gereduceerd tot een wedstrijd wie kan het beste blèren. Soms huiver ik voor de toekomst.

Lees meer...

Ja, ik wil!

Zojuist heb ik mijn sollicitatiemails eens doorlopen. In totaal 275 berichten waarin ik mezelf in alle mogelijke bochten wring om te worden uitgekozen. Zo stuitte ik op een vacature waar ik destijds helemaal idolaat van was: Gemeente Krimpen aan den IJssel zoekt buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand.

Lees meer...

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech