Welcome to Sophie Dijkgraaff   Click to listen highlighted text! Welcome to Sophie Dijkgraaff Powered By GSpeech

Wist u dat een kind gemiddeld vierhonderd keer per dag lacht? Nee? Echt waar! Weet u wat dat betekent? Dat zo’n jonge spruit welke gemiddeld toch zo’n slordige elf tot twaalf uur slaapt,  in de resterende tijd elke twee minuten een schaterlach op aarde knalt! Dit is een groot contrast met de volwassenen, deze trekken nog maar tien keer per dag de mondhoeken omhoog. Hoe ik aan deze wijsheid kom? Geleerd van Lach.nl, de datingsite voor vijftig plussers!

Als bovenstaande bij u geen belletje laat rinkelen, behoort u vast niet tot de doelgroep of zapt u bij de televisiereclame altijd weg… Ik beken, ook mij laten reclames koud. Meestal besteed ik die nutteloze tijd aan het zetten van koffie of het doen van een plas… (Ja, ik ben geen man dus zappen komt in mijn handelingen niet voor!) Maar dit terzijde. Terug naar Lach.nl. Wat is er nog meer te leren van deze website? Lachen is leuk, lachen is gezond en lachen werkt goed tegen stress. Nu denk ik, deze kennis is niet opgedaan door jarenlang studeren. Nee. Iedereen weet toch dat lachen ontspannend werkt en dus gezond is? Niet voor niets groeien de meditatiecentra waar lachtherapie gegeven wordt als paddenstoelen uit de grond. Niet voor niets trekken er drommen mensen naar theaters om bijvoorbeeld André van Duijn te zien waarna ze ontspannen in hun bed te kruipen, want gelachen dat ze hebben! Het enige zinvolle punt dat Lachen.nl aanboort is dat leefomstandigheden te maken hebben met de hoeveelheid lachsalvo’s die volwassen mensen dagelijks over de wereld uitstorten. Maar welke leefomstandigheden? Gezien het product dat aan de man moet worden gebracht vermoed ik: eenzaamheid want van mensen die net werkeloos zijn geworden, ziek zijn, een dierbare hebben verloren of welk ander onheil ook moeten ondergaan, kan Lach.nl toch niet verwachten dat deze personen schuddebuikend door het leven gaan…

Dus stel ik me voor: ik ben een eenzame vijftiger plusser en ik schrijf me in bij Lach.nl, wat mag ik dan verwachten? Als eerste ondervind ik vermoedelijk (zeker!) stress. Ja, een vreemde meneer (of is dit een clown?) ontmoeten zal beslist gepaard gaan met de nodige spanning. Dus eigenlijk is daten bij Lach.nl ( en elke andere datingsites ) ongezond! Maar goed, dan ontmoet ik die meneer en dan? Laat hij me dan alleen maar schateren? Dan zijn mijn kaken na een afspraakje wel zo erg verkrampt dat lachen er de eerste dagen niet meer inzit… En, mogen er wel serieuze onderwerpen ter tafel worden gebracht of is dit ‘strafbaar’? Er zo over nadenkend mag Lach.nl bij hun onderzoeksresultaten er nog wel een wijsheid bijzetten: lachen is vermoeiend!

Terwijl ik deze laatste zinnen neerschrijf loopt er een goddelijke man binnen. Om zijn gezicht staat een vriendelijke glimlach die na enkele seconden weer verdwenen is. Wat heb ik het getroffen! Die goddelijke man is mijn geliefde en hij lacht hooguit tien keer per dag!

© Sophie Dijkgraaff

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech