Welcome to Sophie Dijkgraaff   Click to listen highlighted text! Welcome to Sophie Dijkgraaff Powered By GSpeech

Nog voor het jaar twee weken oud is zit ik met Nina op de EHBO-post. Waarom? Omdat een of andere Speedy Gonzales haar aangereden heeft! Nou ja, hij reed over haar voet. Nog beter, hij reed over haar voet omdat Nina zonder kijken de straat wilde oversteken… Dus nu zit ik samen met een kermende vriendin - die intussen een eigen schuld dikke teen heeft – in het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

Ongeduldig wachtend zien we eindelijk een verpleger verschijnen. Ons negerend loopt hij naar een jong koppel waarvan het mannelijk deel gekleed is in een joggingpak waarop met grote letters de naam en het logo van zijn voetbalclub afgedrukt staan. Met één hand krabt hij aan zijn neus die duidelijk opgezwollen is. Rond zijn lippen zitten tientallen rode bultjes. Het vrouwelijk deel van het duo kan ik omschrijven als héél sexy. Zonder enige moeite te doen kan ik zien dat ze totáál vergeten is een bh aan te trekken. Op zich natuurlijk geen probleem alleen lijkt het erop dat haar borsten een vluchtpoging willen ondernemen waardoor wij omstanders in een lastig parket zitten. Want je wilt niet kijken…

‘Heeft u al vaker een allergie opgelopen?’ vraagt de ziekenverzorger. De Sparta-fan die intussen twee appeltjes op zijn wangen heeft geplakt is door zijn dikke tong onverstaanbaar. Wanhopig knikt hij nee.
‘U wist dus niet dat u een latex allergie heeft?’ Tsjonge, de man knalt nu haast uit zijn vel.
‘Nou, volgens ons heeft u dus een latex allergie. Hoe is uw gezicht hiermee in aanraking gekomen?’
Oeps, de wangen van zijn vriendin nemen in één tel dezelfde kleur aan als die van haar partner. Terwijl ze spinnijdig een bijna ontsnapte borst terugduwt in haar shirt, kijkt ze ons aan.
‘Kunnen we dit niet ergens anders bespreken?’ Haar stem heeft zich aangepast aan haar houding.  
De broeder kijkt om zich heen met een blik alsof hij het aanwezige publiek bij zijn entree faliekant heeft gemist.
‘O, u hebt behoefte aan privacy? Loopt u maar mee.’

PS Met Nina gaat het intussen weer prima! 

©Sophie Dijkgraaff

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech