Welcome to Sophie Dijkgraaff   Click to listen highlighted text! Welcome to Sophie Dijkgraaff Powered By GSpeech

U hebt het waarschijnlijk al gelezen in de media, ex-Feyenoorder John de Wolf is het boegbeeld van de werkzoekende 50-plussers. Goede keuze want zoals hij zelf zegt: ‘Een bekende kop opent deuren.’ Daarnaast heeft het Beest van Rotterdam ook ervaring met het afgewezen worden tijdens een sollicitatieprocedure.

Goed, zover ik heb vernomen gaat het maar om één afwijzing - als trainer bij Excelsior Maassluis - dus dat valt érg mee. Bij mij staat de teller op 451, waarbij ik voor het gemak niet reagerende werkgevers maar heb meegenomen. O, het is overigens totaal niet mijn bedoeling om de oud-voetballer of de bedenker van het project, minister Asscher, belachelijk te maken. De toekomst zal uitwijzen of deze aanpak enig nut heeft gehad. Wat ik me wel afvraag, wie zijn de personen die deze groep met één mail afschrijven?

Tussen alle afwijzingen die ik tot nu ontvangen heb, is er één waarover ik me nog énorm kan opwinden! Het gaat om een bedrijf bij wie ik begin dit jaar solliciteerde. Na een standaard mailtje te hebben ontvangen met daarin: u past niet in het profiel, vatte ik de moed op en vroeg om een verdere verklaring. De consultant stuurde mij dit antwoordt: ‘Ik snap jouw teleurstelling best, maar je moet niet vergeten dat een detacheringsbedrijf een commerciële organisatie is, niet te verwarren met bijvoorbeeld het UWV of andere sociale instanties, die zich inzetten voor werklozen. Als ik dergelijke cv's voorleg aan mijn klanten, bellen ze ons nooit meer.’ 

Au! Bellen ze ons nooit meer… Zonder verdere kennismaking werd mijn CV -PLOP!- in de prullenbak gesmeten! Mijn bloed kookte, wie was deze vrouw? Ik besloot een rondje te googelen en wat las ik? De dame in kwestie is in 1979 begonnen met een opleiding op de HAVO. Hoe oud moet je gemiddeld zijn om deze opleiding te volgen? Ach, volgens de leeftijdstabel van de Algemene Rekenkamer, 13 jaar. Even rekenen, startjaar HAVO minus 13… Allemensen, ‘t is niet te hopen dat zij binnenkort werkeloos raakt want op zo’n leeftijd komt ze nóóit meer aan de bak!

© Sophie Dijkgraaff

 
 
 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech