Welcome to Sophie Dijkgraaff   Click to listen highlighted text! Welcome to Sophie Dijkgraaff Powered By GSpeech

Volgens Aristoteles* is de mens van nature een politiek dier. Vreemd want als ik de meningen op de sociale media lees hebben ze er juist een grote hekel aan… Ik niet. Het machtsspel boeit me mateloos. Daardoor en omdat de minister-president, zijn kabinet en de leden van de Tweede Kamer niet de ballen hadden me een blik in de Haagse keuken te gunnen na mijn oproep in de column: Show, don’t tell, heb ik besloten de politieke arena op een andere manier te penetreren.

Ik begin een eigen partij! Tjonge, natuurlijk niet. Ons land kent al genoeg splinterpartijen. Wist u trouwens dat een splinterpartij in het Vlaams scheurpartij wordt genoemd? Klinkt lekker, vindt u niet? Bij het woord splinterpartij krijg ik toch altijd het visioen van een héél irritante groep mensen die met geen soda sopje te verwijderen zijn. Nog even en elk lid van de Nederlandse bevolking heeft één eigen vertegenwoordiger in de Tweede Kamer. ’t Is vragen om chaos!

Terug naar mijn héél bescheiden rol in de politiek. Ik word vrijwilligster voor een politieke partij die zowel in mijn gemeente als landelijke opereert. Nee, ik noem geen namen. Voor ik het weet denkt u dat deze partij mijn stem krijgt aanstaande 15 maart. Als er iets niet zeker is, is dat het wel. Ik behoor tot de groep: zwévende kiezers. Geloof me, géén andere kiezersgroep krijgt zoveel aandacht van hét establishment als mijn club. Werkelijk alles wordt uit de Haagse kasten gehaald om ons over de streep te trekken.

Hoewel, gezien de doodse stilte na mijn uitnodiging valt dat ook wel weer mee. Spijtig! Nog het meest voor onze giechelkont. Hebt u de minister-president onlangs gezien in Buitenhof? Wat maakte hij zich druk over álle problemen die in ons land, onze wereld spelen. Helaas vergat hij er één: hoe krijgen we het electoraat zover dat ze kiezen met verstand en niet vanuit (hoog oplopende) emoties? Kijk, als de VVD-leider vooraf met mij in gesprek was gegaan had ik hem dat kunnen vertellen. Jammer Mark!

Goed, ik ben vólledig afgedwaald van het eigenlijke onderwerp van deze column. Terug naar mijn vrijwilligerswerk. Ik stel me zo voor dat u barst van nieuwsgierigheid over wat ik ga doen. Laat ik u uit uw lijden verlossen, mijn taak wordt het notuleren van fractievergaderingen. Het gedeelte dat openbaar is dan. De geheimen worden besproken zónder mijn aanwezigheid. Alsof ik iets zou doorvertellen! Alhoewel, natuurlijk moet je de kat niet op het spek binden…

*Grieks filosoof 384 v.C. - 322 v.C.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech