Welcome to Sophie Dijkgraaff   Click to listen highlighted text! Welcome to Sophie Dijkgraaff Powered By GSpeech

Het hesje van mijn jurk zit zo strak dat ik vandaag over een paar énorme borsten beschik. Echt, daar zou Marilyn Monroe, als ze nog in leven was, een puntje aan kunnen zuigen… Daar projecteren mijn gedachten totaal verkeerde beelden bij. Opnieuw.

Het hesje van mijn jurk zit zó strak dat ik bijna geen adem meer kan halen. Lastig, vooral omdat mijn yogalerares vertelde dat ik in tijden van stress (en gelooft u mij, dit is zo’n moment) erop moet letten dat ik vanuit mijn buik ademhaal. Nu ben ik al blij dat er zuurstof binnenkomt… Voor u denkt wat een drama, dat is het niet. Ik sta in de prachtigste trouwjurk die ik ooit gezien heb. Onvoorstelbaar, wat ben ik een bofkont!

Laat ik niet alle aandacht voor mezelf opeisen. Naast mij staat een man… wauw! Complimenten aan degene die hem van kledingadvies voorzien heeft, ik had het niet beter kunnen doen. Terwijl ik mijn aanstaande nog eens aandachtig bekijk (dat belooft wat voor vannacht!) hoor ik rechts achter me in de trouwzaal gesnotter. Nu weet ik dat mijn familie daar plaats heeft genomen, dus stel ik me zo voor dat mijn stiefmoeder de boel niet meer droog kan houden. Dat blijf ik trouwens een vervelend woord vinden, stiefmoeder. Het lijkt wel of ik het sprookje van Assepoester terecht ben gekomen.

Trouwens, nog even over het publiek, aan de linkerkant van de zaal zitten legio mensen waar ik van denk, ken ik die echt? Eén ziet er wel bekend uit. Volgens mij heb ik hem op de tv gezien. Laat ik me niet nóg meer opwinden, ’t zijn vast bekenden van mijn aanstaande. Aanstaande, klinkt goed!
‘Sophie Dijkgraaff, mag ik uw antwoord?’
‘Ja, ik wil!’ Zo, dat is gebeurd.
O, die zoent lekker!  
‘Geachte aanwezigen, het echtpaar Joubert!’
Wat een applaus!
Mevrouw Joubert? Vreemd, ik had toch kunnen zweren dat de achternaam van mijn grote liefde Sanders was…

‘Hé, Sophie.’ Nina? Mijn vriendin, die eerst niet aanwezig kon zijn, is er!
Maar waar?
‘Sophie!’
’t Zal toch niet zo zijn dat we telepathisch contact hebben…
O, ze staat achter me! Ik voel haar duwen.
‘Sophie, wakker worden! Je moet nu echt uit de zon. Je bent aan het verbranden!’
Onthutst kijk ik naar Nina.
‘Lekker geslapen?’ vraagt ze.
‘Pff, ik kijk nóóit meer naar het tv-programma Married At First Sight…’

© Sophie Dijkgraaff

 

 

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech