Welcome to Sophie Dijkgraaff   Click to listen highlighted text! Welcome to Sophie Dijkgraaff Powered By GSpeech

Laatst stuitte ik op dit citaatvan Einstein: ‘Everything is energy and that’s all there is to it. Match the frequency of the reality you want and you cannot help but get that reality. It can be no other way. This is not philosophy. This is physics’. Mooie theorie maar kan ik er ook iets mee voor mezelf?

Om dat te bepalen overdenk ik de afgelopen periode van mijn overigens best aardige leventje. Wat heb ik zoal bedacht over mijn toekomst? Goh, ik kan wel schrijven dat angst mijn gedachten overheersten! Angst voor een tekort aan geld, angst om niet goed genoeg te zijn, angst om niet aardig gevonden te worden… Jeetje, wat heb ik me in rare bochten gewrongen om maar leuk gevonden te worden. Idioot gewoon!

Na het lezen van Einsteins woorden en mijn korte overpeinzing valt er – BENG! - een kwartje dat nog geen wijsneus bij me heeft laten vallen. Alles wat ik óóit over mijn toekomst bedacht, heb ik gekregen; chronisch geldgebrek en talloze mensen die me ó zo lief vinden maar nog nooit de ware Sophie gezien hebben… Einsteins theorie over de kracht van gedachten werkt wel degelijk. Alleen de doembeelden uit mijn fantasieën hebben zo de boventoon gevoerd dat de mooie bedenksels compleet aan mijn hersens voorbij zijn gegaan! Focus is dus hét toverwoord. Focussen op een mooie toekomst.

Vraag ik me toch af, stel dat het lukt mijn gedachten op de juiste manier te gebruiken (en dat vol te houden!) wanneer werpt deze methode dan zijn vruchten af? Ongedurig als ik ben wil ik natuurlijk wel een instant oplossing zodat ik morgen wakker word als bekend schrijfster met een eigen huis op het platteland en genoeg geld op mijn bankrekening om voor eens en voor altijd uit de zorgen te zijn. Even googelen of iemand dat antwoord weet.

Ah, hier een coach die de zienswijze van Einstein onderschrijft en een training aanbiedt van… één jaar. Wat lang!

©Sophie Dijkgraaff

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech