Welcome to Sophie Dijkgraaff   Click to listen highlighted text! Welcome to Sophie Dijkgraaff Powered By GSpeech

’t Is me wat bij de politie. Hebt u het gelezen? De leiding van het korps heeft grote moeite met het vervangen van slechte uniformen. Vooral de polo’s, waarvan de gele strepen loslaten, zijn een doorn in het oog van de dienders. Daarom werd begin dit jaar onder het mom van de politie moet een correcte en gezaghebbende verschijning zijn, besloten iedere agent te voorzien van drie nieuwe polo’s.

Ging het al niet goed met de kwaliteit van de shirts, de bezorging van de nieuwe kleding liep door veel geblunder ook vreselijk mis. Slechts 20% van de 30.000 agenten hebben nieuwe polo’s thuisbezorgd gekregen. Agenten die het kledingstuk niet ontvangen hebben mogen deze alsnog bestellen uit een persoonlijk budget. Dat is niet eerlijk. Waarom de ene agent wel een gratis polo en de andere niet? Gelukkig maakt de politievakbond zich al druk om deze kwestie dus kan ik achterover leunen, wachtend op het volgende krantenbericht.

Nog even over het gezaghebbende voorkomen dat de politie tracht uit te stralen met het huidige uniform. Is dat gelukt? Mijn laatste aanvaring met een diender was afgelopen zomer. Al rijdend werd ik voorbij geraasd en staande gehouden.
‘Heeft mevrouwtje haar riem niet om?’ De vraag irriteerde me direct. Niet omdat de agent ongelijk had (ik was in alle haast dat ding volkomen vergeten. Natuurlijk, dom! Zeker op een landweg waarvan ook eenden gebruik maken en wilgenbomen de bermen opsieren…) maar om het ‘mevrouwtje’. De zo goed begonnen woensdag veranderde in een ommezien in een ‘ach, het gaat wel’ dag. Helemaal toen de man mij vroeg: ’Wilt u op mijn pijpje blazen?’ Voordat u vreemde dingen gaat denken, ik heb het over een alcohol controle. Al twijfelde ik daar op dat moment ook aan.

Om de agent niet teleur te stellen nam ik het plastic in mijn mond en begon met de gevraagde activiteit. Hetgeen hem kennelijk niet onberoerd liet. ‘Doorgaan,’ hoorde ik ettelijke malen achter elkaar waarbij de stem steeds meer gelijkenis vertoonde met die van een pornoacteur in actie. Gelukkig was oom agent op het moment dat ik zowat stikte bevredigd, waarna hij vlot constateerde wat ik al wist, van dronkenschap was geen sprake. Nu antwoord op mijn: ‘Straalt de politie ontzag uit?’ U snapt, dit exemplaar niet. Autoriteit zit voor mij sowieso niet in de kleding, wel in de benaderingswijze.

© Sophie Dijkgraaff 
Bron: AD 25 september 2017

 

 
 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech