Welcome to Sophie Dijkgraaff   Click to listen highlighted text! Welcome to Sophie Dijkgraaff Powered By GSpeech

Dat was het dan weer! Het jaar dat 365 dagen geleden voor ons lag als een onbeschreven blad is als vanouds volgekliederd met herinneringen. Een repetitief gebeuren. ’t Is daarom ook zo vreemd dat ik op deze laatste dag van het oude jaar weer reikhalzend uitkijk naar het nieuwe. Alsof klokslag twaalf het leven verandert in een sprookje.

Levert altijd grote teleurstelling op, die hoop. Daarom heb ik tijdens de uitverkoop bij een drogisterij – eigenlijk kunnen ze daar beter de prijzen verlagen want het is er áltijd uitverkoop – alvast tissues ingeslagen. Nooit geweten dat er voor elke gelegenheid een apart design te koop was. Dat werd dus weer een half uurtje wikken en wegen want als ik ergens niet sterk in ben… Afijn, ’t zijn blauwe, roze en witte met een Disney afbeelding geworden. De laatste vooral omdat er een rode sportauto op stond.

Allicht heb ik me ook voorbereid op de goede tijden die ongetwijfeld gaan komen. Op een regenachtige namiddag – waar blijft de sneeuw? - heb ik de plaatselijke slijter rap van zijn voorraad Chardonnay afgeholpen. Door de hulp van Nina – wat kan die sjouwen! - bekroop me wel even het gevoel dat ik in een scene uit ‘Absolutely Fabulous’ was beland. Intussen staat de voorraad veilig in de kelder te wachten op het eerste hoogtepunt dat gevierd moet worden. Ik smacht… euh wacht rustig mee.

Kortom, ik heb alles in huis om 2018 met open vizier tegemoet te treden. Is er nog iets anders dat ik, zo op de valreep van het oude jaar met u wil delen?
Nee, er schiet me zo één, twee, drie niet iets te binnen. De belangrijkste gebeurtenissen heeft u in de loop van het afgelopen jaar met mij meebeleefd en hoef ik dus niet meer samen te vatten. Overigens mijn hartelijke dank daarvoor, ik ben dolblij met u als lezer! Echter, om niet herhaling te vallen houd ik deze column kort. Sowieso beter denk ik. U bent vast bezig met de oliebollen en appelflappen. Of staat u de kerstboom af te tuigen? O, ik heb nog wel een vraag. Wilt u tijdens het afsteken van vuurwerk even denken aan alle (huis) dieren? En vergeet de vuurwerkbril niet!

Ik wens u allen een jaar zonder tissues maar met veel feestelijkheden toe!

Gelukkig 2018!

© Sophie Dijkgraaff

 

 
 
 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech