Welcome to Sophie Dijkgraaff   Click to listen highlighted text! Welcome to Sophie Dijkgraaff Powered By GSpeech

Ik kan het niet laten. Al weken ligt dat ding naar me te gillen vanaf de salontafel: ‘Lees me! Lees me!’ En vroeg of zoals nu, laat, grijp ik er dan toch naar. Vergelijk het met een jeukende wond. ’t Kan even duren maar dan (Oh, wat lekker!) krab je de hele boel open. Dus ga ik nú mijn jaarhoroscoop voor 2018 lezen.

Allicht neem ik de verwachtingen met een korreltje zout. Vorig jaar beloofde astrologe Johanna Blok mij dat het jaar dat wij zopas hebben afgesloten, één groot hoogtepunt zou worden. Ik kan u schrijven, het was geen vervelend jaar maar een hoogtepunt bereikte ik alleen tijdens een activiteit die zich afspeelt in de slaapkamer … Dat waren er trouwens meerdere en niet alleen in de slaapkamer, voordat u denkt wat afgezaagd. Goed. Eens kijken wat de astrologe van de Happinez te vertellen heeft. Van dat tijdschrift hebt u vast al eens van gehoord. Happinez is een maandblad dat door de ene stuk gelezen wordt terwijl de ander het afdoet als zweefteven geklets. Vooral cabaretiers als Lebbes kunnen helemaal losgaan op ons lezers. Tot welke groep ik behoor? Ik vrees toch tot de eerste…

‘Onze huisastroloog Johanna Blok zocht uit …’. Potverdikkie, helemaal vergeten! Johanna werkt voor de Happinez. Wat te doen? Toch maar lezen. Ja, om nou met jeukerigheid te blijven rondlopen is ook weer zo wat. Goh, dat is fijn. Het hele jaar 2018 verkeer ik in een ‘flow’. Dat wordt dus een schrijf schrijf schrijfjaar waarbij volgens de voorspelster ‘succes automatisch volgt’. Bovendien groeit mijn zelfvertrouwen als een zonnebloem in de zomerzon. Tsjonge, waarschuwt u me even als ik naast mijn schoenen ga lopen?

Eens kijken hoe het met mijn gezondheid gaat. O jee, mijn leefgewoontes moeten meer in het teken van mijn welzijn komen te staan. ‘Het is de kunst om je uitspattingen een gezond tintje te geven.’ Dat wordt een gróte uitdaging. Chardonnay gebruiken om de aangeraden noten, kruiden en zuidvruchten weg te spoelen komt op mij verre van appetijtelijk over. Komt er ineens een goed voornemen opborrelen. Ik haal nóóit meer een horoscoop in huis.

© Sophie Dijkgraaff

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech