Welcome to Sophie Dijkgraaff   Click to listen highlighted text! Welcome to Sophie Dijkgraaff Powered By GSpeech

‘Kunt u op een fiets passen? Dan bent u niet arbeidsongeschikt,’ kopte dagblad Trouw afgelopen week. Gelijk had ik een visioen van honderden arbeidsbeperkte medemensen vastgeklonken aan evenveel fietsen. Dat er niemand eerder op dit perfecte anti-diefstal beleid is gekomen. Maakt deze groep uit de samenleving zich ook nuttig. Briljant!

Flauwekul natuurlijk, maar de krantenkop boven het artikel deed precies waar het voor bedoeld was; nieuwsgierig sloeg ik aan het lezen over de nieuwe plannen van dit kabinet die volgens Erica Hemmes, bestuurder bij FNV Uitkeringsgerechtigden, de arbeidsbeperkten ‘in de kou zet’. Met de aanscherping van de criteria voor een arbeidsongeschiktheidsuitkering beoogt het kabinet een verlaging van negen procent minder instroom naar de WIA, de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen, voorheen de WAO.

Eind januari toonde het tv-programma Radar (opnieuw) aan dat discriminatie op de arbeidsmarkt schering en inslag is. Ditmaal betrof het de uitzendbranche maar iedereen weet dat deze handelswijze op de gehele arbeidsmarkt voorkomt. De politiek ook. Lees het ‘Actieplan Arbeidsmarktdiscriminatie’ van de toenmalige minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid uit 2014. Toch reageerde de PvdA, ook opsteller van het prachtplan Perspectief voor Vijftigplussers waarvan we tegen het einde van dit jaar de resultaten te horen krijgen, zeer verbaasd.

Kamerlid Jasper van Dijk (SP) stelde naar aanleiding van de uitzending vragen aan de huidige minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De minister erkent in zijn antwoord dat arbeidsdiscriminatie een hardnekkig probleem is en helaas nog steeds veel voorkomt. Voor de zomer krijgt de Kamer het vervolg op het ‘Actieplan Arbeidsmarktdiscriminatie’ toegezonden waarbij onder andere aandacht wordt gegeven aan het bestrijden van discriminatie in sollicitatieprocedures, bij zwangerschap en een stevige handhavende rol voor de Inspectie SZW.

Vraag ik me toch af of het niet beter is dat we eerst de huidige problemen adequaat aanpakken voor we een nieuwe groep kwetsbare werkzoekende op de arbeidsmarkt loslaten. Of gaan we over een paar jaar opnieuw een actieplan schrijven?

* International Labour Organization

© Sophie Dijkgraaff

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech