Welcome to Sophie Dijkgraaff   Click to listen highlighted text! Welcome to Sophie Dijkgraaff Powered By GSpeech

In een vloek en een zucht was het voorbij: het plenair debat met onze minister-president en de staatssecretaris van financiën over de dividendbelasting. Strijdvaardig als altijd diende pitbull Mozart nog wel een motie van wantrouwen in maar uiteindelijk dronken ze een glas (in dit geval een kop koffie), deden een plas en alles bleef zoals het was.

Die koffie was wel een goed idee. Hebt u de foto van onze premier op NOS.nl gezien? Zelden iemand zo zien gapen. ’t Valt natuurlijk ook niet mee. ’s Lands leider rolt van de ene afspraak in de andere. Zo staat hij te kwebbelen in het Haagse, zo tref je hem in Brussel voor een potje bakkeleien met zijn Europeese vrienden over het migratiebeleid om vervolgens als Zoef de Haas acte de présence te geven bij De Donald. Nee, dan kun je beter wethouder of burgemeester zijn. Grote kans dat de Vereniging van Nederlandse Gemeenten je trakteert op een ontspannen avondje uit. Lekker met collega’s onder elkaar en lachen om een foute mop van Tommy Wieringa.

Ach, die Tommy. Jarenlang geliefd vanwege zijn fantastische boeken en daarom in 2017 (dat werd tijd!) nog uitgeroepen tot ‘beste schrijver van Nederland’, is van zijn voetstuk gevallen. Eerlijk gezegd begrijp ik alle commotie maar half. Dat de medewerkers van De Telegraaf zich rot zijn geschrokken lijkt mij normaal. Ik voel mee met de betrokkenen. Dat Wieringa daarna over het voorval grapt en daarmee de massa in ongeloof achterlaat, is zijn goed recht. Hij is immers vrij zijn mening te uiten. Maar mensen, adem in adem uit. U hoeft niet als ezels achter de lachende feestgangers aan te hollen.

Nog even terug naar het plenair debat. Ik heb ademloos geluisterd naar het betoog van DENK. Kamerlid Azarkan toonde hierin hetzelfde temperament als eerder aan de tafel van Jinek. Zojuist lees ik op internet: “De Tweede Kamer houdt dit jaar bijna 150.000 euro in op de fractieondersteuning van Denk. Dat gebeurt omdat de politieke partij in 2017 dubbel toucheerde.” Omdat de DENKERS al geruime tijd niet reageren op verzoeken tot terugbetaling is besloten om het bedrag te verrekenen met de bijdrage van de partij in 2018. Ik hoop zó dat Eva het Kamerlid opnieuw uitnodigt want o, wat kijk ik uit naar zijn verklaring.

Tot slot nieuws van de belastingdienst. Ondanks alle problemen die er binnen de muren van de belastinginner spelen hebben ze toch nog iets gevonden om ons lastig te vallen. Nou ja, de Groningers. Schadevergoeding aangaande aardbevingsschade uitgekeerd in 2018 maar op 1 januari 2019 nog op de rekening moet bij het toetsingsinkomen opgeteld worden. Mocht er een grens overschreden worden kan het gebeuren dat iemand zorgtoeslag of kindgebonden budget misloopt. Om de presentator van het ambtenarenfeestje Twan Huys te citeren: “Hoe eindigen we dit vrolijk?” Tja, wat zal ik schrijven. Dat het allemaal wel goed komt? Ik ben een positivo dus daar ga ik wel vanuit. Resteert alleen de vraag, wanneer?

©Sophie Dijkgraaff

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech