Welcome to Sophie Dijkgraaff   Click to listen highlighted text! Welcome to Sophie Dijkgraaff Powered By GSpeech

In een vloek en een zucht was de les leiderschap, gegeven door oud-president Obama in het Amsterdamse Afas, voorbij. ‘Een les voor iedereen’, schreef het AD na afloop boven een verslag. Met een stoelprijs van minstens 1000 euro, lijkt mij het woord uitverkorene hier meer op zijn plaats. Gelukkig kon ik door het artikel van Marleen Luijt de belangrijkste instructies tot me nemen. Dank daarvoor! Ik overweeg ze door te sturen naar Twan Huijs. Kan hij ideeën opdoen om het RTL programma Late Night op te pimpen, zodat de kijkers niet massaal doorzappen maar blijven hangen.

Oeps, dat is vals! Even een opsteker voor de dwaalster verzinnen. 
Afgelopen maart stopte het winterseizoen van DWDD. Eerder dan voorgaande jaren. Dat had overigens niets te maken had met het feit dat de presentator zo’n vier ton van zijn jaarloon moest inleveren. Welnee, Matthijs van Nieuwkerk wilde tijdens de zomer gewoon meer tijd hebben om andere dingen te doen. (Trouwens, ’t schijnt dat Barack hetzelfde bedrag verdient in één uur…) Op het tijdstip van DWDD kwam M en jeetje, wat gingen de kijkers los! Margriet van der Linden, naamgever van het programma, kon er werkelijk niets van. Haar kleding was stom, haar vragen onbenullig en de intro gespeeld door Thijs Boontjes en zijn Dans- en Showorkest, te suf voor woorden. Maar de presentatrice ploeterde door en na vijf maanden was de klus geklaard. Margriet had de harten van de kijkers gewonnen. Zo las ik op internet. En Matthijs? Welke Matthijs? Oei!

Voel je je al beter Twan? Nee? Ander voorbeeld. Op 24 mei 1924 werd in de meest romantische stad op deze aardbol een jongetje geboren: Sahnour. Jaren later werd bij toeval zijn bijzondere stem ontdekt door de chansonnière Edith Piaf. Het publiek liet zich echter niet vlot inpakken door de lelijke, te kleine Parijzenaar, zoals hij werd omschreven. Pas na geruime tijd en door chansons als Tu te laisses aller (1960) en Je m'voyais déjà (1961), bereikte hij de top. Afgelopen maandag nam de kleine grote zanger afscheid van het leven. Frankrijk treurt massaal om de man die het werkwoord doorzetten eer aan deed. 
Wat ik maar wil schrijven Twan, laten we over een paar maanden nog eens kijken hoe het ervoor staat met jou en je programma. Laten we elkaar een kans geven. 

©Sophie Dijkgraaff

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech