Welcome to Sophie Dijkgraaff   Click to listen highlighted text! Welcome to Sophie Dijkgraaff Powered By GSpeech

Dat had ‘kereltje Pechtold’ toch maar mooi voor elkaar. Vriend en vijand werden verrast door zijn plotsklaps vertrek uit de Tweede Kamer. Alleen Vrij Nederland was, sinds juni van dit jaar, op de hoogte van het toen nog aanstaande vertrek. Chapeau! Ik wist niet dat er nog mensen waren die de betekenis kennen van het woord ‘geheim’. Misschien kan VN verslaggever Thijs Broer onze minister-president en zijn kornuiten eens vertellen hoe dat werkt, zaken onder de pet houden. Raken we eindelijk eens af van die cijfer-incontinentie rond Prinsjesdag.

Trouwens, nog voor de zetel van Alexander afgekoeld was werd er alweer een nieuwe derrière op geplaatst, die van jonge blom Jetten. Succes Rob! Het zal een helse klus worden om de regeringsplannen te verdedigen bij je achterban maar je kunt het! Zou ik door alle beslommeringen rondom het vertrek van de ‘rasparlementariër' Alexander haast vergeten dat er afgelopen week nog ander nieuws was. Bijvoorbeeld, de kwestie UWV. Nog steeds begrijp ik niet dat Kamerleden zo geschokt reageren op de chaos die binnen de muren van de uitkeringsinstantie heerst. Maakt dat niet pijnlijk duidelijk dat onze volksvertegenwoordigers geen contact hebben met de ‘gewone man of vrouw’?

Nieuwsuur toonde, afgelopen dinsdag, een paar tweets waaronder deze van Herman van den Berg: “En je moest eens weten hoe datzelfde UWV met gewone Nederlanders omgaat die tijdelijk echt niet kunnen werken…” Tja, ik ben ook zo’n gewone Nederlander die de rechtbank moest inschakelen voor het krijgen van een WIA-uitkering. Niet fijn als je gelijktijdig worstelt met de gevolgen van kanker en een baan zoekt en je huis dreigt kwijt te raken en een dokter in je oor tettert dat stress uit den boze is… Ten einde raad stuurde ik destijds de minister-president van álle Nederlanders een brief toch, Mark? Eerlijk is eerlijk een antwoord verwachtte ik niet maar … Jawel!

Een maand later ontving ik een link naar de website rijksoverheid.nl waar ik een roadmap kon downloaden. Heb ik trouwens nooit voor bedankt. De wegwijzer voor werkgever en werknemer is precies voor die twee spelers bedoeld dus wat moet je ermee als je geen werkgever hebt? 
Terug naar de Tweede Kamer waar intussen is gedebatteerd over de aanpak van de fraudeurs c.q. vakantiegangers. Natuurlijk is er beterschap beloofd en toegezegd dat álle verkeerd uitbetaalde vakantietoeslagen terugbetaald moeten worden. Waarom krijg ik nu weer het gevoel dat de Haagse pluche-zitters mij aanzien voor lijpe Sophietje…

© Sophie Dijkgraaff

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech