Welcome to Sophie Dijkgraaff   Click to listen highlighted text! Welcome to Sophie Dijkgraaff Powered By GSpeech

Eindelijk krijgen de televisiemakers het door. De jeugd heeft de toekomst, de ouderen zeeën van tijd. En die tijd moet gevuld worden. Zodoende zien we sinds een paar weken vier Nederlandse tv-iconen van vroeger, Willibrord Frequin (76), Gerard Cox (78), Peter Faber (74) en Barrie Stevens (74) – geen jong mens weet over wie ik het heb … – op het beeld door Zuidoost-Azië rennen. Nou ja, wandelen is beter geschreven. Om het een en ander appetijtelijk te maken voor degene die vóór de beeldbuis de tijd doden, heeft RTL de beeldschone Olcay Gulsen meegestuurd. Zij leidt de mannen van A naar B, luistert naar verhalen van ooit, troost bij plotselinge aanvallen van traanbuis-incontinentie en geeft zwemles aan Barrie. Het laatste sluit mooi aan bij de titel van het reisprogramma: Beter Laat Dan Nooit.

O, voor ik het vergeet, het stond namelijk niet bij de programmaomschrijving, Olcay is 38. Ja ik dacht zo, als de mannen hun leeftijd prijsgeven kan de vrouw niet achterblijven toch?

Aangestoken door het enthousiasme waarmee het ouderenkwartet en de modeontwerpster rondreist, trok ONS ook een blik bejaarden open en wie sprongen daaruit? Ron Brandsteder (68), Ernst Daniel Smid (65) en Marco Bakker (80). ’t Was dus duidelijk een blikje waar, vermoedelijk om een #meetootje te voorkomen, geen vrouw in zat. Met genoemde oude bokken trekken we de komende weken eveneens de lanen op, de paden in, voorruit met flinke pas. Ach dat is waar, zij lopen dan weer niet. Welnee, het trio doorkruist Denemarken voor het reisprogramma Ouwe Jongens Smørrebrød op de - vróém vróém - motor! Bedenk ik me ineens, als deze tv-coryfeëen geen sidekick mee krijgen, wie gaat wie dan troosten na een – snif, snif - emotioneel verhaal? Grote kans dat er ook in dit reisprogramma wat tragedietjes voorbijkomen. Daar zijn wij kijkers immers dól op.

Terug naar de televisiemakers. Hulde! Wat ben ik blij dat jullie creatievelingen eindelijk een programma hebben gekopieerd dat laat zien dat oudere mensen niet persé achter de bekende geraniums zitten. Niet persé dement, kwijlend en in luier achter een rollator door het leven strompelen. Dat er daarnaast ook positieve, ondernemende, reislustige, sportieve senioren rondlopen die tevens nog genoeg moed hebben om nieuwe uitdagingen aan te gaan.
’t Is een enorme geruststelling want tja, voor ik het weet kleeft het woord bejaard ook aan mij …

©Sophie Dijkgraaff

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech