Welcome to Sophie Dijkgraaff   Click to listen highlighted text! Welcome to Sophie Dijkgraaff Powered By GSpeech

Hondje

IJssel en Lekstreek 18 oktober 2017
Onlangs fietste ik door het Schollebos richting yogales. Elke woensdagmorgen, vaste prik, onder de bezielende leiding van mijn yogalerares en tezamen met andere yogi’s lichaam en geest in balans brengen. Onderweg trof ik een hond op het fietspad. Het exemplaar was klein, bruine vlekken bevonden zich kris kras over zijn verder witte vacht. Als ik een hondenkenner was geweest, had ik u het ras kunnen noemen.

Lees meer...

Keuzes

IJssel en Lekstreek 04 oktober 2017
Ik begin er maar vast over; volgend jaar maart vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Inderdaad, ’t is wat vroeg om dit onderwerp aan te snijden. Aan de andere kant, tuincentra en winkelketens gooien ons ook al dood met kerst prullaria terwijl we nog ruim twee maanden moeten wachten op het jaarlijkse festijn. Trouwens, ik weet niet hoe het bij u is, maar mijn kasten puilen intussen uit van alle slingers en ballen.

Lees meer...

Schatten

IJssel en Lekstreek 22 september 2017
Het nadeel van een voorstad? Niemand stopt er voor een bezoekje. Deze gedachte kwam bij me op toen ik afgelopen week door het Schollebos wandelde. ’t Is de gemeente niet kwalijk te nemen. Door in het stadspark kunst te plaatsen van Capellenaar Kees de Jong; een mega fotolijst beschilderd in ‘Capels Blauw’ te gebruiken als omlijsting bij het kieken van een prachtig kortgezicht en idem bankjes waarvan u het gebruik vast zelf in kunt vullen, is de kunstzinnigheid van onze stad goed zichtbaar. 

Lees meer...

Capelle werkt

IJssel en Lekstreek 06 september 2017
Daar ging ik weer. Maandagmorgen, er moesten boodschappen gedaan worden. Geen beter tijdstip hiervoor dan aan het begin van de nieuwe week. De meeste mensen zijn weer aan het werk en de kinderen zitten op school. Kortom de supermarkt straalt een oase van rust uit.

Lees meer...

Probleem

IJssel en Lekstreek 23 augustus 2017
Ahmed Marcouch wordt burgemeester van Arnhem. Direct nadat dit feit bekend werd laaide de discussie rondom het dubbele paspoort van het ex-Kamerlid in alle hevigheid op. Nu ligt Arnhem ver van mijn bed dus zie ik geen reden me in het debat te mengen. Wat ik me wel afvraag, heeft de nieuwe burgervader al een woning? Met alle perikelen rondom de huisvesting van onze burgemeester Peter Oskam geen rare vraag toch?

Lees meer...

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech