Potverdikkie, wat word ik moe van al dat 50+ gedoe in de media! En dan de beelden die al deze berichten bij mij oproepen. Zo zag ik mezelf gisteren in gedachten rond hobbelen met een luier in mijn skinny jeans en zojuist nam ik een hap uit een boterham en ja hoor, zie ik mezelf met een slab om… een oranje! Alsof het ding vooral uit moet stralen dat ik vandaag zó vrolijk dement ben…

Mogelijk ziet u mij nu ook zo voor zich (of uzelf? ) en lacht u alles een beetje weg. Maar ik wil toch nog even door zeveren, want ik begrijp er niets van dat andere mensen –die mij meestal geheel onbekend zijn en dus totáál niet weten hoe ik door het leven dender –mij zo zien. Komt het door de rimpels die zo langzamerhand mijn gezicht ontsieren? Of, wordt het gebruik van luiers verondersteld door de hammen die zich aan mijn onderarmen ontwikkelen? Geen idee.

Vijftig plus, wat een toestand. Toegegeven, rond de jaren zestig stonden vrouwen van deze leeftijd compleet anders in het leven. Ik herinner me nog goed de huisvrouwen met schorten voor, krullers in het haar, boenend op wat er maar voor handen was. Maar dat is al zó lang geleden. Als we deze periode nemen om onze blik op de hedendaagse vrouw te vormen, waarom kijken we dan ook niet wat verder terug? Neem het jaar 1860. Ach jee, toen waren er geen 50-plussers. Nee, rond dat jaar lag de gemiddelde levensverwachting op 37 jaar.

Ogenblikje, er komt een e-mailbericht binnen.
Ach, een reactie op mijn honderdéénentachtigste sollicitatie…
Het was te verwachten. Ik pas niet in het team. Laat ik eens gek doen, ik ga vragen waarom niet. Ja, ik weet het: als het komt door mijn ouderdom, gaan ze me dat echt niet vertellen. Dat zou immers leeftijddiscriminatie zijn en werkgevers hebben de ballen niet hier eerlijk over te zijn.
Oké, even mijn luier verschonen en een bril opzetten…

Daar gaat-ie!

P.s. hebt u behoefte aan een parttime administratief medewerkster? Helaas ik werk sinds kort in het onderwijs. Z
ó leuk! 

© Sophie Dijkgraaff

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.