Wat geniet ik van de reus uit Alkmaar! Wat een superheld! Volgens mij heeft langeafstandszwemmer Maarten van der Weijden voor de start van zijn Friese Elfstedentocht gedacht: niet lullen maar doen. Zelfs nadat zijn eerste poging vorig jaar, om de elf Friese steden te bereiken, op ongeveer 40 kilometer voor Dokkum strandde, dook hij weer in het water. Ik maak een hele diepe buiging voor de man die, gedreven door overleversschuld, deze uitputtingsslag aanging.

En ik ben niet alleen. Miljoenen mensen volgen Maartens actie vol bewondering. Op internet circuleert al dagen (opnieuw) het voorstel de Olympisch zwemmer een Elfstedenkruisje te geven of uit te roepen tot sportman van het jaar. Prima! Doen! Iemand zich zo inzet om kankeronderzoek onder de aandacht te brengen, zijn lichaam zo onderwerpt aan een afmatting om anderen te helpen, verdient alle lof. Laten we daarom in actie komen en een datum prikken voor de huldiging… Wie neemt het voortouw? Ik zie hier wel een rol weggelegd voor onze nationale positivo …

@ markrutte,  Beste Mark,
Regelt u dat Maarten dit jaar de huldiging krijgt die hij verdient, met kruisje of eretitel?
 O ja, en vergeet niet een flinke donatie te storten op NL70RABO 0321549333 t.n.v. Maarten van der Weijden Foundation. Dank je wel! @SDijkgraaff

En Mark, kom nou niet met een slap excuus als het ontbreken van financiën. Dat is zo geregeld. Schrap de verlaging van de vennootschapsbelasting voor bedrijven. Zoals je zelf al zei: “De winsten klotsen tegen de plinten”, en dat bevalt je niet. Daarnaast liet minister van Financiën Wopke Hoekstra weten dat hij in zijn huishoudboekje zo’n 11 miljard over heeft. Genoeg potjes om het doel van Maarten ruim te ondersteunen dus … niet lullen maar doen!

©Sophie Dijkgraaff

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.