“Reddingsbrigades hebben de handen vol aan het ‘redden’ van weggewaaide opblaasbare flamingo’s.” Omdat ik dol ben op de mooie mannen uit Baywatch – vooral het heerlijke lijf van Zac Efron kan mij zéér bekoren! - blader ik direct door naar het artikel waarvoor deze teaser is opgesteld. Hoe zien de ‘baywatchers’ die onze stranden bewaken eruit?

Wat een teleurstelling! Bij het artikel dat ouders oproept de knalroze flamingo’s bij aflandige wind goed in de gaten te houden omdat ze in een mum van tijd die kerel van ‘Snelle Jelle’ achterna zwemmen, staat alleen een foto van het onding en het strand waar alle ellende zich afspeelt, Rockanje. Geen sixpack te bekennen! Ook teleurstellend, het hele artikel is alleen maar gewijd aan de gevaren die ontstaan nadat de opblaasbare vogel ontsnapt is. Zo is het gebeurd dat niet één van de ouders zich in zee stortte als reddende zee-engel. Welnee, in een ommezien schoot de hele familie achter het onding aan. Geen wonder: “Deze opblaas flamingo is onmisbaar op zomervakantie!” Althans dat vindt de Action die niets liever ziet dan een vliegende verkoop. En voor u denkt: “Ach ja, ’t is toch leuk voor de kinderen”, volwassenen zijn er ook dól op!

“Per jaar komt meer dan 5 miljoen ton plastic afval in zee terecht. Dit kost elk jaar miljoenen dieren het leven: vissen, vogels, schildpadden, zeehonden, walvissen en dolfijnen. Het plastic dat in de zeeën terechtkomt, verteert niet. Het valt alleen uiteen in steeds kleinere stukjes, die ook nog eens steeds giftiger worden. Door al die kleine deeltjes plastic in het water, veranderen de oceanen in een plastic soep.” Aldus World Wide Fund for nature. Deze mensen moeten toch gek worden als ze de reclameslogan van de Action zien. Of deze van Megagadgets: “Deze zomer lig jij, net als alle celebrity’s op deze zomer must-have te relaxen.” Wil deze verkoper ons nou echt wijsmaken dat mannen als ‘Nespresso-boer’ George Clooney op zo’n roze Fling ronddobberen?
Ziet u Angelina Jolie al zitten?
Serieus?
Laten we daarom gezamenlijk besluiten alle plastic zooi gewoon thuis te laten. Reddingsbrigade tevreden, WWF tevreden, maar bovenal besparen we de flamingo's een verstikkende reis in de koffer. Tot slot deel ik graag nog even de meest steekhoudende quote die ik afgelopen week las: "Our future is in our hands*." Ik had het niet beter kunnen verzinnen.

*Sir Winston Churchill
© Sophie Dijkgraaff

 
 
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.