Onze bestemming voor vandaag is Oostende, badplaats aan de Vlaamse kust. Samen met mijn vriendin trek ik er op uit voor een paar dagen rust. We hebben elkaar al tijden niet gezien dus genoeg om over te praten. Onze mannen hebben we thuis gelaten onder het mom dat ze winkelen toch niet leuk vinden. En dat is niet gelogen. Welke man gaat vrijwillig mee shoppen? Juist.

Nadat we onze spullen in de hotelkamer hebben gedumpt, gaan we naar de boulevard om te dineren. Na even zoeken vinden we de perfecte plek. Het eten smaakt heerlijk en de wijn vloeit rijkelijk.
Licht aangeschoten duiken we, uren later, in onze bedden. Als ik net op het punt sta over de drempel van dromenland te stappen hoor ik een telefoon zoemen.
‘Nina, is dat jouw telefoon?’
Ik krijg geen antwoord maar hoor haar rommelen.
‘Zoek je je bril?’
‘Nee, die heb ik. Mijn telefoon werkt niet!’
‘Doe het licht aan, dan zie je wat je doet.’
Ik hoor een schakelaar omgaan en floep!, er is licht. Mooie uitvinding. Nadat mijn ogen aan het witte schijnsel gewend zijn zie ik Nina. Ze staat met haar rug naar me toegekeerd.  
‘Wat een slechte lampen,’ hoor ik haar mompelen waarna ze in de telefoon begint te toeteren.
‘Hallo ... hallo’. Het enige resprons is het geluid van een ringtone.
‘Misschien heb je niet genoeg bereik.’ Als dit nog lang duurt heb ik lucifershoutjes nodig, bedenk ik me.
‘Kun jij eens kijken?’ antwoordt ze.
Intussen draait ze zich om en ik schiet in een lachstuip. Nina heeft haar zonnebril op en is geïrriteerd in de weer met een doosje drop. Tja, dat ze kippig was wist wel maar zo erg …
Of was ´licht aangeschoten´een understatement?

Samen hebben we de overige dagen alle winkels van de kustplaats afgestruind. Ook hebben we de Marvin Gaye ‘Midnight Love Tour’ gelopen. Een wandeldocumentaire waarin we alles te weten kwamen over het ontstaan van de monsterhit ‘Sexual Healing’, door de zanger in deze stad geschreven. Kortom, we hebben zo genoten dat we tijdens de terugrit afspraken snel terug te keren naar dit paradijs aan zee!

© Sophie Dijkgraaff