Laatst las ik: ga ook fit koken! Helaas kon ik het betreffende artikel niet meenemen, want het was onderdeel van een tijdschrift dat lag te wachten op aandacht in de wachtkamer van mijn tandarts die het blad weer geleend had van de Leesmap. En dan doe ik dat niet. Maar het hield me wel bezig, dat fit koken.

Want hoe doe je dat? Sta je dan achter de pannen te huppelen met in je handen kekke dummbells? ‘Schat ik kook vanavond fit.Mijn work-out spullen liggen al klaar.’ Is fit koken een vorm van yoga? Verwacht men dat ik in een of andere onmogelijke positie ook nog in de pannen ga roeren? En welke kleding moet ik erbij aan? Een turnpakje? Een power mesh crop top ook wel in gewoon Nederlands een kort strak topje genoemd? Dan sla ik mijn beurt wel over. Mijn lovehandles toon ik liever niet. Ook niet aan mijn spiegelbeeld. Fit koken … ach het houdt vast niet meer in dan heen en –PING!–  weer naar de magnetron rennen. Héél fit!

©Sophie Dijkgraaff

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.