Zo, dat is weer achter de rug. Sint en zijn Pietermannen hebben het land verlaten. Kan ik eindelijk weer rustig op Twitter zonder dat meningen over wel of geen roetpiet, wel of niet liegen tegen de kleintjes over het bestaan van de goedheiligman me om de oren vliegen. Dahag, dahag!
Verder met een ander onderwerp.

Van Dale Uitgevers en Het Genootschap Onze Taal gaan ook dit jaar weer op zoek naar hét woord van 2019. Hebt u suggesties? Ik wel. In mijn column Always stelde ik mijn lezers de vraag: verzin een ander woord voor damesverband. Aanleiding was het schrappen van het Venussymbool op de verpakking van het absorberende spul om het leven van de transgender en non-binaire mens aangenamer te maken. Het leukste idee dat binnenrolde vond ik: mensverband. Lekker neutraal. Precies wat Always beoogt. Dat wordt dus mijn inzending. ’t Zal vast geen prijswinnaar zijn. Welnee. Ik denk dat de troffee naar Michel Abbink van Voetbal International gaat. Hij voegde het woord: coëfficiëntenpolonaise toe aan ons woordgebruik. Niet dat hij dat woord dat zelf verzonnen heeft. Die eer valt te beurt aan een anonieme twitteraar die daarmee gelijk bewijst: twitteraars kunnen meer dan schofferen. Chapeau! Coëfficiëntenpolonaise, kom daar maar eens overheen!

©Sophie Dijkgraaff

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.