Zo, dat weten we dan ook weer. Nummer één in de Top 2000: Bismillah! No! Queen met Bohemian Rhapsody. Weg verrassing! Nou ja, dat was het eigenlijk toch al niet. Vorig jaar stond het nummer ook op één net als het jaar daarvoor, het jaar daarvoor en daarvoor. Oeps, nu lieg ik.

Scaramouch, scaramouch will you do the fandango!

In 2015 stond John Lennon aan de top en in 2014 de huidige nummer twee: Hotel California van de Eagles. Maar wie terug in de tijd duikt weet dat we vanaf het ontstaan van dé Top in 1999 tot 2013 meegalmden met: Scaramouch, scaramouch will you do the fandango! Trouwens, dat meezingen begon voor mij onder het genot van een biertje, later werd dat een baco en sinds een paar jaar – No, no, no, no, no, no, no! JA! - een lekker koud glas Chardonnay. Tja, sommige dingen veranderen wel door de jaren.
Wat ik me intussen wel afvraag, is de Rhapsody echt zo goed of is er een gezamenlijke drang ontstaan om in de laatste uren van het oude jaar in plaats van oliebollen schransen een man te killen? Ach, laat ik eerlijk zijn, anyway the wind blows, doesn't really matter to me … Bohemian Rhapsody is en blijft een wereldnummer. En toch, en toch … pleit ik ervoor dat we volgend jaar massaal kiezen voor een nieuwe nummer één en om de beste pas bekend te maken in de laatste minuten van 2020. Nog even dat spannende gevoel oproepen zoals bij het uitpakken van een onverwacht (kerst) cadeautje voor we – Ooh yeah, ooh yeah! – de drempel van het oud en nieuw overstappen. Imagine … Ik ben vóór, en u?

©Sophie Dijkgraaff

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.