Hebt u ze ook? Guilty pleasures? Zo’n plaat die je nóóit opzet als er vrienden zijn. Vast wel. In mijn omgeving is André Rieu zéér ongepast maar ó wat word ik er vrolijk van! Boeken kunnen ook iets beschamends hebben. Zeker sinds de boekenkaftsticker ‘literair’ is uitgevonden. ’t Schijnt zelfs dat zonder zo’n, voor de verkoop bedachte aanbeveling, boeken niet verkocht worden. Nou, Paulien Cornelisse heeft geen sticker maar goed dat ze is!

Laat ik nog een geheim pleziertje met u delen: de jaarhoroscoop. U begrijpt, natuurlijk neem ik de verwachtingen van dergelijke voorspellingen niet serieus. Voor 2019 werd me een jaar van aaneengesloten hoogtepunten beloofd. Terugkijkend was het geen vervelend jaar alleen de hoogtepunten lagen mijlen ver uit elkaar en werden alleen bereikt bij bepaalde lichamelijke activiteiten. U begrijpt vast wat ik bedoel … Terug naar de horoscoop. Van de Happinez. Waarschijnlijk ook een guilty pleasure want vaak wordt het maandblad weggezet als zweeftevengeklets. Tja, misschien zijn insta-trainingen als: Leef met de maan, ook niet voor iedereen weggelegd.

‘Onze huisastroloog Johanna Blok zocht uit …’. Ja, dat zal wel. Kom op, wat staat er voor de komende 344 dagen in de sterren geschreven? “De Maan die voor jou zeer belangrijk is, staat op dat moment exact conjunct (exact conjuct?? F… Slik. Wat betekent dat? O, een nul-graden stand …) Neptunus in Vissen. Dat betekent dat je een jaar tegemoet gaat waarin je uitermate sensitief bent en helemaal openstaat voor spirituele ervaringen. Misschien beleef je zelfs een moment van verlichting. (Nee toch, word ik de nieuwe Boeddha?) Maar in elk geval is het belangrijk om jezelf te beschermen tegen te veel lawaai, mensen, feestjes en alcohol.” Ja hallo! Het leven moet wel leuk blijven! Ach, gelukkig hoef ik geen kluizenaar te worden. Wel moet ik me beschermen tegen tjonge, jonge space invaders.

O, dit is wel leuk. Mijn zelfvertrouwen groeit als een zonnebloem in de zomerzon. Gaat dat zopas gekochte boek van Brené Brown me dan toch helpen? Hup, die jaarhoroscoop in de papierbak. Gauw verder met het afleren van mijn hang naar perfectie en wat meer zelfvertrouwen aanleren. Komt er toch nog een voorspelling uit!

©Sophie Dijkgraaff

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.