Afgelopen week heb ik een cursus gevolgd: flirten met een mondkapje op. Ja, het was al zo lang geleden dat ik mijn charme op een man losgelaten had dat ik dacht, laat ik mijn kennis eens bijspijkeren. Daarbij, het was een gratis cursus. Het enige dat ik nodig had was de krant die ik dagelijks lees, waarin de schriftelijke leerstof, en de internetpagina van dezelfde krant, waarop de mondelinge uitleg. Het resultaat? Niets geleerd!

Wat de leraren Daan en Mathijs te meldden hadden was oude koek. Laat ik het cursusmateriaal even met u doorlopen. Eerste tip: 'In een 1,5 metermaatschappij kun je prima aanvoelen of iemand je aantrekkelijk vindt. Dit proces verloopt via de ogen. Naar elkaar kijken en wegkijken.' Hallo heren, verliep flirten altijd al niet zo?

Next: 'Spring niet ineens in het gezichtsveld van een vrouw want dan schrikt ze zich kapot. Je moet duidelijk maken dat je eraan komt. Door even te zwaaien en wat te zeggen.' Echt mannen? Ik zie het voor me. Man ziet vrouw en roept dan wuivend: 'Joehoe, ik kom eraan!' Als ik die vrouw zou zijn, zou ik gelijk in een lachstuip schieten. Trouwens, als een vrouw een aantrekkelijk hapje ziet, moet die dan hetzelfde doen? Dat, heren, zou informatie geweest zijn waaraan ik wat had. Of mogen vrouwen geen mannen scoren?

Tip numero drie sla ik over. Was het artikel al zinloos, deze uitleg was zo mogelijk nog overbodiger. Uitleg? 'Iemand aankijken en lachend wegkijken in het OV is prima.' Hoe weet ik of iemand lacht? Die lach zit toch achter dat mondkapje? Door naar het volgende advies: 'Waak voor clichématige openingszinnen.' Daar moet je sowieso voor waken, ook zonder mondkapje. Niets kan een eerste kennismaking zo killen als een stomme openingszin. Trouwens, de eerste zin die de leraren voorstelden: 'vertellen dat je haar uitstraling heel creatief vindt', zou op mij net zo werken als 'Joehoe'.

De laatste suggesties uit dit artikel: Voorkom een spervuur aan vragen, kijk goed naar de lichaamstaal, houd het luchtig en oefen veel. Nog steeds had ik niets gevonden dat in het tijdperk flirten tijdens corona, nieuw is. Dus waag ik het ook u van een gratis tip te voorzien. Als twee mensen elkaar aantrekkelijk vinden, verloopt het kijken, aanspreken, afspreken en … als vanzelf. Daar komt geen 'Joehoe!' bij kijken. Echt, ik heb het vanmorgen nog gedaan. Nou ja, het kijken dan. Voor de rest heb ik thuis een prima kerel zitten, zonder mondkapje!

©Sophie Dijkgraaff

Reacties  

# Ellie Schmitz 12-07-2020 19:27
Wat weer een geweldig verhaal, Sophie. Humoristisch en beeldend!
Antwoorden
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.