Zat ik afgelopen week lekker te kijken naar een uitgeklede Prinsjesdag op tv belde Nina, mijn vriendin: 'Sophie, je moet nú komen!' Voelt u de urgentie? Nou die voelde ik ook. Helemaal toen er na mijn waarom-vraag maar één kreet terugkwam: 'Núúúh!' Dus – hoppa! – als een echte ridder in nood startte ik mijn stalen ros en stoof naar de plek des onheils. Een paar straten verderop.

Aangekomen, liet ik mezelf met de sleutel binnen waarna ik Nina in de keuken aantrof. Met een zonnebril op. Dat riep natuurlijk meteen de vraag op: 'Hoezo zit jij binnen met een zonnebril op je snufferd?' Nadat ik deze zin had uitgesproken boog Nina als antwoord haar hoofd naar beneden, pakte de bril bij zijn pootjes, legde het ding op tafel en keek me aan. 'Jeetje Nina, wat heb jij nou?' Mijn blik gleed van Nina's gezicht naar een doosje op het aanrecht: Tape Sticker Onzichtbaar, las ik op de verpakking.

Voor ik verder ga moet ik eerst even met u delen dat Nina en ik best ijdel zijn. Bij mij stopt dat bij het verhullen van mijn zwabberende onderarmen, het optillen van mijn boobies en het dragen van een sjaaltje om mijn enigszins gerimpelde nek bij speciale gelegenheden. Nina gaat verder. Zij lift niet alleen haar boobies, maar ook haar billen, laat regelmatig een opvullend goedje in haar lippen spuiten en haar haren hebben al jaren een kleur die niet door Moeder Natuur is gegeven.

Terug naar de keuken. Wat was er aan de hand met Nina? In mijn kast ligt een pop met kort zwart haar en grote bruine ogen, gekregen van mijn pake. Toen ik klein was speelde ik dagelijks met de pop waardoor er slijtage optrad. Ging de pop in de slaapstand dan ging één oog half dicht, het andere bleef wagenwijd open. Zoals die pop toen keek, zo keek Nina naar mij. Hoe dat kwam? In een ijdele bui had Nina bij een of andere groothandel in verweggistan oogcorrectie gekocht – stripjes die je op je oogleden plakt om zo het overtollige vlees, dat ze overigens niet heeft, op te trekken. Een precies werkje dat Nina niet echt zorgvuldig uitvoerde. In één klap begreep ik haar noodkreet. Jaren niet meer zo lekker aan het peuteren geweest!

©Sophie Dijkgraaff

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.