Intussen zijn er honderden moppen over gemaakt, tientallen columns over geschreven en nog steeds snappen de heren het niet: een bouwvakkersdecolleté is totaal niet sexy! Ik begin hierover omdat ik twee dagen tegen drie van die spleten heb aangekeken. Voldoende materiaal voor een grondige studie. Want je wilt niet kijken ...

Vreemde mensen in huis, ik vind dat niet fijn. Nee, je geeft toch een stuk privacy weg. Dus toen er afgelopen week werkzaamheden plaatsvonden op mijn balkon was ik totaal van slag. Laat ik eerst even de werkzaamheden toelichten. Al jarenlang tobde ik met een lekkage die maar niet werd opgelost. Tot een paar weken geleden de wijzen uit mijn Vereniging van Eigenaars een eureka momentje kregen. Zodoende stonden er dagenlang drie mannen hun koopwaar aan te bieden terwijl ze hakten, braken en herstelden. Nou ja, er kwamen er drie waarvan twee werkten. De derde stond stof te happen terwijl zijn broek steeds verder van z'n billen gleed. En passant streek hij zo nu en dan met zijn t-shirt het zweet van zijn voorhoofd waarbij helaas, helaas, geen sixpack tevoorschijn kwam.
Of het water nu wegblijft? Daar kan ik enkel op hopen, het resultaat is pas na een hoosbui echt te zien. Terug naar mijn privacy. Heb jij dat ook, dat als vreemde mensen in je huis komen (klussen) het lijkt of je huis niet meer van jou is? Dat je je zenuwachtig afvraagt wat zij dan wel niet van jou of je interieur denken? Ik wel. Doodzenuwachtig word ik ervan. Schijnt voort te komen uit mijn hang naar perfectionisme. Klinkt goed hè, perfectionisme. Helaas heb ik tijdens de sloop- en opbouwwerken in een boek gelezen dat dit gedrag voortkomt uit het gevoel niet goed genoeg te zijn. Au!

Enfin, zoals je hebt kunnen lezen zat afgelopen week vol leermomenten: moppen en columns over bouwvakkersspleten kloppen, die zijn echt niet sexy. Van kijken naar werkende mensen ga je zweten en dat perfectionisme, daar moet ik echt iets aan gaan doen. Tot slot de afloop van de werkzaamheden, ik kan je natuurlijk niet achterlaten met een los draadje. De mannen zijn inmiddels van mijn balkon en uit mijn huis vertrokken nadat ze keurig de vloer hadden gestofzuigd en de ramen gelapt. Ach, dan neem ik die bilspleten maar op de koop toe.

© Sophie Dijkgraaff

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.