De timing was netjes gezegd uiterst belabberd. Eén dag voor een geplande dagtrip naar het zuiden, sloegen de bacteriën toe en liep ik opzij, opzij, opzij, heen en weer naar het toilet. Ik weet niet of jij weleens een blaasontsteking hebt gehad, maar ik kan je vertellen naast lastig is het ó zo pijnlijk!

Vriend vond het allang best, die bedacht dat na een drukke periode een dag bankhangen wel zo lekker was. Niet helemaal mijn idee. Nu hij eindelijk wat tijd over had kon hij mooi aan de slag met een klussenlijst waarop bovenaan het aansluiten van een DAB antenne stond. Even uitleggen. Sinds kort kunnen we alleen radio luisteren via het ultramoderne Digital Audio Broadcasting, kortweg DAB, enkel moest daarvoor nog een speciale antenne worden aangesloten. Trouwens, even tussendoor, wat een onzin om mensen te 'verplichten' om DAB te gebruiken. Ja, ik heb een gratis FM-antenne van mijn provider gekregen toch vermoed ik dat veel mensen in de verleiding komen een DAB klare radio aan te schaffen. En de afvalberg maar groeien.
Of er verschil is in kwaliteit? Ik hoor het niet...

Terug naar de klus. 't Heeft bijna een dag geduurd voor de ontvangstdraad zat waar hij volgens de beschrijving niet moest zitten. Tussen mijn heen en weer rennen door moesten eerst alle spullen die ik heb verzameld op en rond de radiokast weggeruimd worden waarbij een laag stof weer eens duidelijk maakte: voor poetsvrouw ben ik niet in de wieg gelegd. Daarna kon eindelijk het meubel naar voren waarna ik opnieuw, opzij, opzij, opzij moest rennen. Onderweg riep mijn lief me de memorabele woorden na: 'Waarom hebben we de antenne niet gewoon in de uitgang van de coaxkabel geplugd? Had een hoop werk gescheeld.' Met m'n broek op half zeven rende ik terug naar de ontplofte huiskamer waar mijn knappert als Rodins Grote Denker zijn werk zat te bewonderen. 'Weet je wat, neem jij een Guiness, stout bier is goed voor je, ruim ik de boel op.'
Ja, mijn technicus is een lieverd, ik bof enorm.

Enfin, intussen ben ik weer helemaal opgeknapt. Niet dankzij bierbrouwer Arthur Guiness maar dankzij wetenschapper Alexander Fleming. Nu sta ik voor het dilemma, ga ik zelf wat doen om de klussenlijst weg te werken (twee linker handen) of wacht ik geduldig tot het volgende dagje uit in het water valt. Daar moet ik eens rustig over nadenken...

© Sophie Dijkgraaff

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.