Het regent. Alweer. Ritmisch vallen de druppels in het water van de vijver. Zelfs de vogels die me 's morgens wakker maken met hun getjilp hebben zich stilletjes teruggetrokken. Ook al bekruipt me het gevoel hun voorbeeld te volgen steek ik toch één voet uit bed. Na nog een twijfelmoment volgt de tweede.

Tijdens het ontbijt besluit ik te gaan klussen. Prima weer voor. Met de ruitenwissers zwiepend op volle snelheid kom ik even later aan bij de doe-het-zelf zaak waar ik het tref; voor de ingang kan ik direct een parkeerplaats inschieten.
Eenmaal binnen zie ik dat het personeel de belabberde zomer meer dan zat is. En de herfst? Die skippen ze. Tussen het tuinmeubilair dat in de uitverkoop staat, tref ik een kerstboom. Waarschijnlijk hebben ze hier de primeur. Alsof het leven niet snel genoeg gaat.
Met de boutjes en moertjes waarvoor ik naar de winkel kwam plus twee tuinkussens, koopjes kan ik slecht weerstaan, loop ik richting uitgang. De kerstboom laat ik stralend achter.

Bij de kassa staan twee medewerkers die zich ook op hoge snelheid door het leven slaan. Razendsnel worden mijn aankopen afgehandeld. De één scant, de ander schuift alles over de rolband – dat ding gaat klaarblijkelijk niet snel genoeg – mijn kant op. Vervolgens slaan ze tegelijk de armen over elkaar. Wachtend op de volgende klant.
Teamwork.
Net voor ik de zaak wil verlaten valt mijn oog op een stellage met tuinplanten. Waarom staan die daar, vraag ik me af? Prominent bij de ingang is toch een betere plek? Stel ik wil wat kopen moet ik opnieuw door de winkel. Doet niemand toch?
Ik wel.
Sommige van mijn balkonplanten hebben de laatste tijd zoveel moeten waterwalsen dat ze vermoeid zijn doodgegaan. Ja, men zegt wel dat de natuur tegen een stootje kan, maar niet op mijn balkon. Via de boutjes en moertjes race ik met een karretje vol groen nogmaals richting kassa waar ik met dezelfde snelheid wordt weggeholpen. Buiten zet de regen nog een tandje bij.
't Is te hopen dat ik morgen word gewekt door vrolijke vogels.

© Sophie Dijkgraaff

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.