Al maanden lees ik bijna geen kranten meer en laat ik de praatprogramma's op tv links liggen. Want wat de kranten schrijven over de pandemie, de rellen rondom de pandemie en de persconferenties waarin Rutte en de nieuwe corona opperchef Ernst Kuipers de versoepelingen of aanscherping van de versoepelingen aankondigen, het wordt 's avonds op tv allemaal nog eens uitgekauwd aan de hand van irritante "wat als" vragen. Alleen afgelopen week leek corona even uit de aandacht verdwenen. Toen doken we massaal op Marco Borsato, Jeroen Rietbergen, Ali B. en John de Mol. Terecht natuurlijk. Hoe durf je als jurylid met je poten aan kandidaten te zitten. Hoe kan het dat de Big Brother die iedereen watcht niets heeft opgemerkt? Laat ik de uitslagen van de onderzoeken afwachten voordat ik foute conclusies trek. Tenslotte heeft alleen Jeroen zijn wanstaltige gedrag tegenover vrouwen toegegeven.

Even overschakelen naar een ander onderwerp voor ik van de kook raak. Waarvoor ik nog wel de kranten en tijdschriften graag opensla zijn de rubrieken waarin lezers spullen aanbieden aan andere lezers. Als je het vertrouwen in de mensheid dreigt te verliezen moet je deze rubrieken doornemen. Een greep uit het gratis aanbod van afgelopen tijd: matrassen met en zonder toppers, videorecorders, diaprojectors, fotoscanners, inktpatronen voor je printer. Verder theezakjes om kaarten in elkaar te knutselen, sigarenbandjes, (ik wist niet dat er nog personen op deze wereld rondlopen die deze bandjes sparen) lampen, eethoeken en kasten. Je hele huis opnieuw inrichten hoeft je geen cent te kosten en de meeste zaken worden aangeprezen als 'vintage' dus ook nog eens hypermodern. Een nadeel, je moet wel een sjouwhulpje meenemen want vaak moet alles 'zelf naar beneden getild worden.' 

Enfin, de meest kinky advertentie die ik gelezen heb, is toch wel die waarin handboeien beschikbaar gesteld werden. Direct vroeg ik me af, wat zouden die voor een leven achter de rug hebben? Omdat er alleen een e-mailadres onder het aanbod stond liet ik mijn fantasie de vrije loop. Plots veranderde ik in Anastasia uit Fifty Shades of Grey. Op hoge hakken en schaars gekleed klikte ik mijn vriend vast aan de spijlen van ons bed. Die we overigens niet hebben, die spijlen. Dat is het mooie van dagdromen, alles mag, alles kan. Misschien een tip voor de mannen die hun handen niet van vrouwen af kunnen houden. Verzin de mooiste verhalen. Mijmer over hoe machtig je bent. Tover beelden naar boven waarin je door alle vrouwen wordt aanbeden. Dat ze je overal en altijd willen. Droom er maar lekker op los maar hou in de werkelijkheid je poten thuis!

© Sophie Dijkgraaff

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.