Tot voor kort was ik wel de laatste persoon die lette op prijsknallers. Tegenwoordig gooi ik een reclamefolder pas weg nadat ik 'm grondig heb doorgespit. Voor mijn laatste uitje met Nina, mijn vriendin, heb ik dagenlang het internet afgespeurd: welke sauna had een mooie aanbieding? Na uitgebreid onderzoek was het bingo! De prijs was, waarschijnlijk door de energiecrisis, nog vrij hoog, maar onder het mom van we verdienen het, trokken we afgelopen vrijdag met een gerust hart de broek van onze billen.

Pluspunt van de hoge sauna-entreeprijzen, de regels van een stiltecabine kun je rustig overtreden want er kraait geen haan naar. Moest je eerder een moord doen voor een ligstoel of hangmat in de tuin, omdat er net als in bepaalde vakantieresorts handdoeken eenzaam in een stoel lagen te wachten op nooit terugkerende eigenaren, nu is er keuze te over. Toch, ondanks al deze luxe mis ik de saunamedemens. Een wellnessresort is voor mij een beetje als op een terrasje zitten: lekker mensen kijken.

Terwijl ik met Nina eerst de berkensauna had bezocht liepen we naar een zoutsteensauna. Opeens dacht ik terug aan een man die ik bij een vorig bezoek aan de sauna had gezien. Hij viel me op omdat hij in een hoekje met iets in zijn handen aan het frunniken was. In een oogwenk zag ik dat het voorwerp lichtroze was en niet zijn piemelemoos betrof. Uit nieuwsgierigheid bleven mijn ogen kleven aan het raadsel. Heb jij dat ook, dat je maag zich omdraait bij het zien van bepaalde voorwerpen? Mijn maag heeft dat bij het ding dat de man met een gelukzalig gezicht in zijn mond propte: een kunstgebit! Met afgrijzen draaide ik mijn hoofd af. Net op het moment dat ik dacht dat de kust veilig was, zag ik het tweede gedeelte ook in de mannenmond verdwijnen. Waarom die man zijn gebit uit had gedaan? Geen idee. Misschien was het materiaal smeltgevoelig? Het zal eeuwig een raadsel blijven.

Helaas hebben we tijdens dit saunabezoek niets meegemaakt dat de moeite van het vertellen waard is. Daarom, beste sauna-eigenaren, pleit ik er voor de prijzen per direct te verlagen. Laat de saunabezoekers en masse terugkeren, zodat ik weer lekker kan gluren!

© Sophie Dijkgraaff

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.