Ik lees ze graag; zoekertjes die lezers plaatsen in tijdschrift of krant. Tussen al het onheil waarover uitgebreid geschreven wordt zijn de vragen naar theezakjes, DE spaarpunten, (strip)boeken of onderdelen om apparaten die de geest hebben gegeven nieuw leven in te blazen, haast aandoenlijk.

Kortgeleden stond er tussen alle gezochte spullen een oproep die door de afwijkende berichtenkop meteen mijn aandacht trok: ‘Gezocht! Beatlesfan. Wie gaat er met mij mee naar Liverpool?’ Onder de noodkreet volgde een beschrijving van een reis met als einddoel de Internationale Beatles Week. De vrager ondernam dit uitstapje jaarlijks alleen. Dit jaar voelde hij behoefte aan een vrouwelijke day tripper. Help! Reacties konden gestuurd worden naar een e-mailadres.

Na het lezen van de oproep schoot mijn fantasie direct in de werkstand. Hoe zou deze man eruitzien? Er stond wel een foto bij de rubriek, maar die was van het kwartet waar de man fan van is. Zou de zoekende jong zijn of oud? Sixty-four? Een rondje googelen leverde niets op waarna er een urgentere vraag opdoemde. Wat voor vlees heb ik in de kuip? Ten slotte is in deze tijd iedereen wel te vinden op één of ander sociaal media kanaal.

Waarom vroeg deze man nadrukkelijk om een vrouwelijke Beatlesfan? Kun je met een mannelijke Beatles bewonderaar geen plezier hebben? Of moet ik ervan uitgaan dat de oproep eigenlijk een verkapt romantisch aanzoek was? Dat de man enkel words of love wilde delen? Heb ik weer, zie ik ineens Hannibal Lecter voor me…'t Zal je gebeuren! Ga je nietsvermoedend op date met een Beatlesfan, beland je in de klauwen van een psychopaat! Hoewel, Hannibal was wel gek, maar toch niet zó gek om een oproepje in de krant te zetten?

Enfin, laat ik op deze plek in mijn column een oproep plaatsen. Ben jij de vrouw die het ticket to ride heeft aangenomen? Laat mij eens weten hoe het was. You know my name...

© Sophie DijkgraaffWij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.