Terwijl de wereld in spanning afwacht of Trump het Iran-akkoord opzegt (ja dus), Waylon ruzie maakt met de pers (of is het andersom?) lees ik dat Patty Harpenau wanhopig op zoek is naar haar zoon Dotan. Vreemd, want in het artikel is ook te lezen dat ze vermoedt dat de zanger bij zijn vader in Israël aan het uithuilen is. Elders lees ik dat de artiest waarschijnlijk naar vrienden in New York is vertrokken.

Ik denk dan, bel je ex-man even of die vrienden aan de andere kant van de aardbol. Of bestaan die niet? Flauw, ik weet het. Echter net nu de hele storm rondom de zéér appetijtelijke zanger enigszins afneemt komt moeders de hele zaak weer even aanjagen. Waarom? Laat je zoon even in alle rust zijn wonden likken. Trouwens de hele kwestie doet me wel denken aan de vele dopingaffaires onder de wielrenners.

Vanaf 1970 werd de wielerwereld opgeschrikt door diversen dopingschandalen. Zelfs volksheld Joop Zoetemelk is betrapt op het gebruik van Pemoline (1977) en Anabole steroïden (1979). Toch reageerde het publiek, na iedere ontdekking door de dopingautoriteit, zéér verbaasd. Andere wielrenners ontkende met klem gebruikt te hebben of van gebruik te weten. Intussen is allang bekend dat tientallen sporters extra krachtvoer consumeerden om excellent te kunnen presteren. De populariteit van Joop Zoetemelk is nooit afgenomen. Mannen als Michael Boogaard en Thomas Dekker zijn na hun dopingbiecht even uit beeld geweest maar nu weer volop actief in de wielerwereld.

Volgens mij wordt Dotan de Joop Zoetemelk van de muziekwereld. Lezen we over een tijdje welke artiesten nog meer nep-accounts op de sociale media hebben om een beetje zelfpromotie te genereren. En horen we wie ook zijn of haar vriendenaantallen opgeschroefd heeft om populairder over te komen dan daadwerkelijk. Laten we dan geen verbazing veinzen want eigenlijk weten we het allang, de virtuele wereld is mooi maar 100% echt? Daar steekt niemand zijn hand voor in het vuur, toch?

Tijdens het schrijven van deze column, verneem ik dat moeder Harpenau via, via, via contact heeft gehad met haar zoon. Dotan wil inderdaad rustig likken. Prima, the world can wait, zoals Waylon zingt op zijn laatste cd. Maar Dotan, ik heb wel een suggestie voor als je de wereld weer aankan. Maak dan een spetterende rentree door het geven van een benefietconcert voor jonge kankerpatiënten. Een gebaar van goede wil … Are you coming home now?

© Sophie Dijkgraaff

 
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.