Even alle single mannen een veer in de derrière steken. Dit las ik op de website van Manners magazine: “Een vrijgezel doet voor een groot deel hetzelfde als een man mét een partner. Een vrijgezel werkt – en is daar al dan niet succesvol in -, kookt eten (zo nu en dan), doet de was, kijkt naar Netflix, heeft aandacht voor vrienden (veelal meer dan de gesettelde man), komt ook opdagen op familie-uitjes, doet wat goed voelt en zit zeker niet altijd verlegen om seks.“ Kortom: “Als vrijgezel regel je jouw eigen zaken – wat een hoop respect verdient.”

Chapeau heren! Alles wat vrouwen al járen uitvoeren zijn jullie aan het papegaaien met als beloning een website die je bij een dipje oppept met de leuze: “Een ode aan de vrijgezelle man. Want single zijn is geen ziekte.” Nee natuurlijk niet! Vrijgezel zijn kan héél leuk zijn!
Maar dat wisten jullie al, daarvoor is geen website nodig. Een beetje leuke vrijgezelle man wordt al snel opgejaagd door een roedel vrouwen. Daarentegen worden vrijgezelle dames na het bereiken van de dertig nog steeds aangekeken met een blik van ach gossie…
En dan de broodnodige seks. Het blijft natuurlijk een feit dat een rondspuitende man in hoger aanzien staat dan de ontvangende vrouw. Hij is de held, zij de lichtekooi. Nu ik toch op stoom ben nog een paar verschillen tussen het mannelijke en vrouwelijke geslacht. Een man die duidelijk aangeeft wat hij wil is een geboren leider, de vrouw een bitch. En wordt een man op latere leeftijd de vraag gesteld (als die al wordt gesteld): ‘Heb je kinderen?’ en de betreffende kerel knikt ‘nee’, is het onderwerp afgesloten. Een vrouw moet na de ontkenning uitentreuren uitleggen waarom niet. Is ze zielig of egoïstisch?

Naar beneden scrollend lees ik op genoemde website: “Dus vrijgezelle mannen van Nederland: laat je horen! Bezwijk niet onder de negatieve druk vanuit de maatschappij. Als single kun je net zo goed genieten van een kwalitatief leven dat minstens zoveel voordelen heeft als een leven mét partner. Proost!” Geweldige tekst, ik zou het zo op mijn eigen website plaatsen! Hoewel, een kreet die de gelijkheid tussen de geslachten bevordert is mogelijk beter.

© Sophie Dijkgraaff

 

 
 
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.