Volgens de voorspellingen van de weerspecialisten staat er een stormachtig weekend voor de deur. Geen haar op m’n hoofd die dan wilde plannen maakt om er eens lekker tussenuit te gaan. Welnee, dat soort weersomstandigheden vraagt om een bank, een kop thee en een stapel tijdschriften die me inspireren dit voorjaar eens meer te doen dan schrobben en boenen. Ook magazines die beloven me te gaan helpen om de meest verrukkelijke gerechten op tafel te toveren lees ik van voor naar achter en terug. Tot slot verleidde een vrouwenblad me afgelopen week tot aankoop door een nieuwsgierig makende aankondiging: ‘Iedereen liegt over sex. We lachen liever dan we neuken’. O ja?

’t Valt mee. Vrouwen van mijn leeftijd, de doelgroep van deze tijdschriftenmakers, doen hét nog wel. Alleen niet voortdurend. En hét is al helemaal niet voortdurend fantastisch. Er is alleen niemand die dat publiekelijk toegeeft. Herkenbaar. Mijn vriendinnen ontvouwen op verzoek ook verhalen à la Fifty Shades. Zo hangen ze regelmatig in de ringen, laten ze zich domineren of nemen ze zelf zweep en tepelklemmen ter hand. ’t Mag van mij maar om nou met tachtig kilo aan de kroonluchter heen en weer te slingeren als een jonge Jane… ’t Is vragen om moeilijkheden.

Goed. Het artikel is dus vooral geschreven om een taboe te doorbreken. Het seksleven van de vrouwelijke vijftigplusser moet – naast de urine-incontinentie en stramme spieren en opvliegers en ongewenst haaruitval wat overigens al bij je 40e schijnt te beginnen – meer in de schijnwerpers komen te staan. Gelukkig hebben we daar een prachtig breekijzer voor: Heleen van Royen. Op drieënvijftigjarige leeftijd gaat zij nog dagelijks van bil met haar vriend. Grootspraak? Nou, ’t is best een knapperd, die vriend. Het zou zo maar waar kunnen zijn…

Ondertussen vraag ik me wel af, hoe zit het met de mannen? Willen zij ook niet meer of leggen ze zich zonder slag of stoot neer bij hun seksloze leven? Prompt betreur ik het dat ik geen mannelijke vrienden heb waarmee ik een boompje kan opzetten. Ja, mijn eigen lief maar op ons seksleven rust zo mogelijk een nog groter taboe. Of zal ik Heleen kopiëren en ook een seksdagboek publiceren...
Nee…
D’r zit dus niets anders op dan komende week tussen de mannentijdschriften te neuzen op zoek naar antwoorden. En dan maar hopen dat er nog een stormachtig weekend op til is!

©Sophie Dijkgraaff

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.