Al gehoord of gezien, de nieuwste rage overgewaaid uit Amerika? ‘t Bericht was afgelopen maandag op tv en bij het zien beleefde ik een moment van stomme verbazing. Na bijgekomen te zijn kreeg ik een visioen van mijn persoontje onder de douche met een sinaasappel waarvan het sap langs mijn kin loopt waardoor ik de meest hemelse ervaring opdoe die ik ooit zal krijgen…

Want dat is dus de nieuwste rage. Onder de douche in extase raken door het eten van een sinaasappel. Volgens ingewijden kan daar niets of niemand tegenop. Ik hoor prinses Laurentien al gillen. Stad en land loopt deze dame af om ons ervan te doordringen dat we kort moeten badderen – het liefst met de wekker naast de douchecabine – om water te besparen en dan ziet ze deze trend voorbijkomen... Trouwens, de reportagemakers van Yung DWDD die deze douche-gekte onthulden waren wel een tíkkie laat. Wat werd gebracht als de laatste trend uit Twitterland bestaat al sinds 2016. De bedenker is een luie kampleider die zich niet druk wilde maken over de kleverige vingers van zijn pupillen. ’t Is dus gewoon een gevalletje: gemak dient de mens.

Toch, hoe is het mogelijk dat het advies van een willekeurige Amerikaan mondiaal verspreid wordt en intussen ook het stempeltje ‘mindfulness’ opgeplakt heeft gekregen? Na een rondje googelen kan ik u schrijven dat Reddit hier een vinger in de pap heeft. Op deze Amerikaanse sociale nieuwswebsite plaatste iemand een bericht over dit fenomeen waarna het massaal werd opgepikt. Gevolg is dat miljoenen afbeeldingen onder de hashtag showerorange worden gedeeld waarbij ik de kanttekening moet maken dat op de foto’s louter hoopjes sinaasappelschillen en voeten te zien zijn. Best spijtig want door de grote variëteit aan voeten die worden getoond – groot, klein, tenen met en zonder haren, leuk versierd met teenringen, met gelakte nagels of juist pijnlijk ingegroeide – borrelen er allemaal fantasieën in me op over wat zich boven de enkels bevindt.

’t Zal een eeuwig vraagstuk blijven. Net als het raadsel welke ervaring de meest hemelse gevoelens oproept. Douchen met een sappige mindful sinaasappel of toch domweg badderen met mijn vriend? Hoog tijd voor een vergelijkend warenonderzoek!

© Sophie Dijkgraaff

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.