Zal ik dan maar blauw doen? Of toch groen? Ja, groen en dan mijn woonkamer omtoveren tot een moderne rimboe inclusief zo’n kekke hangstoel. Oeps, heb ik bijna de knoop doorgehakt hoor ik op tv een stylist beweren dat groen alweer zó 2018 is, niet aan beginnen dus. Wacht, donkergroen mag wel. Eucalyptusgroen, Vleugje Tijm, Java Groen en nog tig donkergroene kleuren nemen bezit van het scherm. Maar goed dat ik vandaag mijn plannen heb omgegooid zodat ik nu voor de tv kan blijven hangen om de laatste woontrends te zien.

Eigenlijk was ik van plan op de uitnodiging van een opticien in te gaan om mijn ogen langs te brengen voor een oogmeting. Tot ik vanmorgen plots mijn bedenkingen kreeg. Ik laat natuurlijk niet mijn blauwe kijkers achter bij de eerste de beste brillenverkoper. Dat verlangen ze toch? Breng je ogen langs, dus de rest van mijn lichaam hebben ze niet nodig… Maar hoe moet dat dan? Wippen ze mijn ogen eruit? Met een lepel? En daarna krijg ik ze helemaal happy terug? U mag u me kritisch noemen maar het gaat toch om mijn ogen. Of neem ik deze idiote reclame te letterlijk?

Laat ik verdergaan met het uitzoeken van een mooie verfkleur. De interieurontwerpster op tv verwees me door naar de website van een verfmenger voor nóg meer kleuradvies. Daarnaast kan ik desgewenst worden bijgestaan door een virtuele adviseur. Allemachtig, het wordt er niet makkelijker op. Ook mooi, twee kleuren groen naast elkaar. Nadeel is dat een klusje dan toch al snel uitmondt in een gigantisch karwei. En de slaapkamer moet ook nog … Zal ik die dan blauw maken? Schiet er ineens een Japanse filosofie door mijn hoofd: Wabi-sabi. Deze levensbeschouwing respecteert de vergankelijkheid, het verweerde en imperfecte. Goh, ik voel opeens een enorme innerlijke drang om deze gedachte ruim te omarmen. Of heeft u nog een advies?

©Sophie Dijkgraaff

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.