IJssel en Lekstreek 13 december 2017
Klaas Dijkhof is door de lezers van de Esquire uitgeroepen tot Best Geklede Man 2017. Wat mij betreft terecht. Zelfs tijdens zijn optreden bij het tv-spelletje ‘De Slimste Mens’ waarin hij zonder stropdas zijn opwachting maakte, zag hij eruit om te zoenen! Echt, als Klaas naar mijn hand vraagt, krijgt hij die. En meer…

Laat ik niet gaan dagdromen. Dat Klaas deze prijs heeft gekregen komt natuurlijk door zijn altijd perfect zittende pakken. Dat zijn maatpakken, denkt u misschien. Maar hoe vaak zie je niet dat ook bij maatpakken de bovenkanten van de mouwen oppoffen aan de schouderinzet? Laatst nog zag ik Thierry Baudet met zo’n jasje. En ik weet, het gaat om wat de man te vertellen heeft maar het leidt zo áf. Wellicht moet ik het de mannelijk lezers zo uitleggen: Thierry’s jasje leidde me net zo af als de meeste van u afgeleid zouden zijn door een laag decolleté.

Laat ik niet gaan dagdromen...

Dan de buis die Klaas keurig met het onderste knoopje open onder zijn colbert draagt. Mooi! Net zo mooi als zijn broeken die in tegenstelling tot die van van Matthijs van Nieuwkerk, vallen tot op de schoen. Even over Matthijs. Waarom draagt deze presentator altijd te kleine pakken? Schiet ineens de verschijning van onze burgemeester door mijn hoofd. Ook een man die zich in te kleine kostuums steekt. Aan het inkomen kan het niet liggen, daarmee kunnen beide lieden zelfs couturiers betalen. Zouden ze soms van plan zijn een dezer dagen op dieet te gaan en hebben ze hun kleding alvast aangepast? Geen idee. Trouwens lijnen met de feestdagen in het vooruitzicht is een plan gedoemd te mislukken.

Terug naar de broeken van Klaas of beter helemaal terug naar zijn jasje. Ik heb al schrijvend toch nog een minpuntje gevonden. Zijn jasjes zijn net te lang om het kontje van de politicus te kunnen inspecteren. ’t Is tenslotte belangrijk dat je ziet of de broek ook dáár mooi zit. Ik hoop zo dat Klaas deze column leest en langskomt voor een nadere inspectie.

© Sophie Dijkgraaff

 
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.