Nog voordat ik mijn tanden in een oliebol zette ontving ik het eerste bericht; via mijn e-mail waarvan het adres schijnbaar in verkeerde handen is gekomen. U krijgt ze vast ook wel, spamberichten. Nu heb ik de rare gewoonte om ze, tegen beter weten in, te lezen. Dus klikte ik op de link et voilà, op beeld verscheen – gelukkig! – geen hacker maar een reclameboodschap, afkomstig van Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U snapt dat ‘huppeldepup’ verzin ik ter plekke. In het echt stond er een reeks getallen waarvan ik geen hout snapte.

Ik ben dik tevereden

Laat ik niet langer om de hete brei heen draaien. Huppeldepup was er, zoals je zou verwachten van een luchtvaartmaatschappij, niet op uit mij een fantastische reis tegen een bodemprijs aan te bieden. Welnee, ik kreeg de gewéldige kans artisjokken in pilvorm aan te schaffen. Pillen die ervoor gaan zorgen dat mijn spijsvertering wordt versneld en mijn vochthuishouding beter gereguleerd. Hoezo? En waarom haalde ik begin deze maand nog meer berichten met eetlustremmers en drankjes en pillen binnen? Na het laatste bericht ben ik overigens even voor de spiegel gaan staan om een kritische blik op mijn lichaam te werpen: geen pondje teveel. Nou ja, dat is niet helemaal de waarheid maar ondanks de ‘lovehandles’ – die ik na een paar rondjes hollen door het Schollebos wel weer kwijt raak – ben ik dik tevreden met mijn lijf. Alle reclameboodschappen hadden natuurlijk iets te maken met de goede voornemens voor 2019 waarvan men aanneemt dat iedereen die heeft. Ik niet. Ik ben het nieuwe jaar begonnen zoals ik het oude ben uitgegaan: tevreden met lijf en leven. Voor mij geen dieet, geen grootse plannen, enkel nieuwsgierig over wat het nieuwe jaar zal brengen. Ik hoop van harte dat u ook zo ontspannen het nieuwe jaar bent ingestapt.

IjsselenLekstreek 9 januari 2019

©Sophie Dijkgraaff

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.