Kinderen zijn er vaak dol op: hutten bouwen, zandtorens maken of in bomen klimmen. Mijn ouders begrepen dat. Daarom kochten ze een stacaravan in de omgeving van Overberg. Elke vrijdagmiddag, nadat mijn vader thuis was gekomen van zijn werk, vertrokken we direct naar dit paradijs. Poes en kinderen op de achterbank, moeder voorin met een soeppan tussen de voeten geklemd, zodat we na aankomst direct konden aanvallen.

Tijden veranderen

Vader was de chauffeur met achter z’n oor een shagje voor het geval we in een file terecht zouden komen. Een heerlijke tijd was het. Samen met broer en zus kon ik naar hartenlust ravotten. Met buurkinderen fietsten we naar het zwembad of bouwden we hutten in het Amerongse Bos. Bij het horen van de eerste tonen van ‘The arms of Mary’ van de Sutherland Brothers and Quiver, schieten mijn gedachten nog altijd terug naar die tijd. 
Een andere reden dat mijn ouders besloten ons op te laten groeien bij het bos was het drukke stadsverkeer. Liep er thuis een verkeersader vlak voor onze voordeur, op de camping waren het alleen de Dinky Toys van mijn broer die onder een luid ‘TATU!TATU!’ voorbij zoefden om boeven staande te houden, mensen te redden of juist mega-kettingbotsingen te veroorzaken. 
Zoals dat gaat, tijden veranderen. Het springtouw en stoepkrijt zijn door de hedendaagse jeugd vervangen voor het scherm. Uren zitten ze ervoor. Wel veilig natuurlijk, de online gevaren even buiten beschouwing gelaten, maar weinig avontuurlijk. Daarom is het fijn dat van 26 tot en met 30 augustus Huttendorp Schollevaar weer open gaat. Een evenement waar kinderen, tegen een kleine bijdrage, hun fantasie volledig kunnen uitleven door het maken van houten hutten en het bijwonen van een sport- en spelprogramma, film- en discoavond, waterspeel- en verfdag. 
Best jammer dat ik niet tot de doelgroep hoor… 


Meer informatie? www.huttendorpschollevaar.nl

IJssel en Lekstreek 29 juni 2019

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.