Ik ben er niet dol op: afgesloten ruimtes. Zodoende rol ik ook weinig door de wasstraat. Het is me al een paar keer gebeurd dat, terwijl ik zo’n beetje de helft van het wasparcours erop had zitten en er van ontsnappen geen sprake kon zijn, de machines stil vielen. Zoiets zorgt direct voor klotsende oksels en duizenden vragen. Niet overdrijven. Meestal bid ik in stilte: laat mij niets verkeerds gedaan hebben. Doorgaans is dat ook zo. Maar een enkele keer ben ik wél de oorzaak. Gewoonweg omdat de versnellingsstand niet juist staat. Iets wat veroorzaakt wordt door mijn fobie waardoor ik voor het binnenrijden altijd twijfel. En vragen? Dan denken de wasmannen vast, komt weer zo’n blondje, tja, aan mijn haarkleur kleven nadelen.

We hebben een ongelukje gehad met uw auto

Toch denk ik weleens dat de wasstraatvloek niet op mij rust maar op mijn auto’s. Zo kocht ik jaren geleden een ander exemplaar. Op de dag van aflevering belde de verkoper om mij een probleem voor te leggen. “We hebben een ongelukje gehad met uw auto. In de wasstraat. Een voorganger ging in blinde paniek op zijn rem staan. U snapt de gevolgen?” Ja, het was me duidelijk. “Ik verwacht dat het zaterdag wordt”, besloot de beste man. En zo gebeurde, na vier dagen popelen reed ik alsnog, trots als een pauw, de garage uit. Trouwens nu ik dit zo vertel, wist u dat Capelle er een wasstraat bij krijgt? In de wijk Fascinatio komt een megacarwash met de naam ‘Hello Carwash’. Volgens ondernemer Visser hoeven omwonenden geen overlast te verwachten. “Als er twintig auto's staan te wachten op een beurt, zie je die niet omdat ze allemaal in het pand staan.” Geen denken aan dat u mij daartussen treft. Klem staan tussen twintig auto’s en dan ook nog rondom opgesloten de carwash inschuiven met mijn voorgeschiedenis? Ik pak wel een emmer sop!

IJssel en Lekstreek, 4 september 2019

 

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.