Ik had van de traditie nog nooit gehoord: de uitreiking van de Schollevaarse Kaars. Zal vast aan mij liggen want ik leef nu toch al dertien jaar in Schollevaar en deze festiviteit, georganiseerd door de Ontmoetingskerk, is daarna begonnen. Met het overhandigen van de kaars wordt jaarlijks extra aandacht besteed aan een Schollevaarder die zich op een bijzondere wijze heeft ingezet voor de wijk. Dit jaar mocht Kees Landman, geroemd om zijn vermogen tot samenwerken en zijn hulpvaardigheid, de kaars in ontvangst nemen. Via deze column, alsnog van harte gefeliciteerd!

Van harte gefeliciteerd!

Nederland is volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBR) koploper vrijwilligerswerk. Eigenlijk kijk ik hier niet van op. Neem alleen al het grote aantal mensen dat in Capelle vrijwillig de handen laat wapperen bij diverse instellingen. Een paar voorbeelden. De voedselbank kan door de inzet van vrijwilligers voedselpakketten uitdelen aan de meer dan 150 gezinnen die in onze stad onder de armoedegrens leven. Bij Welzijn Capelle maken vrijwilligers met ouderen uit de buurt een wandeling, worden ze budget- of taalmaatje, steken een handje toe in de wijkwinkels of bij activiteiten in de Huizen van de Wijk. In het IJsselland Ziekenhuis wijzen vrijwilligers bezoekers de weg of, wanneer we er verblijven, brengen ze ons van de ziekenzaal naar onderzoeksafspraak en terug. Hospice IJsselOever zet vrijwilligers onder meer in ter ondersteuning van het verplegend personeel, het verzorgen van de huishouding of voor ‘op maat gekookte’ avondmaaltijden. En dan zijn er nog Stichting Hulpdienst, Kinderlab, HandicapNL, Rijckehove, De Zellingen en vele andere instanties waar vrijwilligers voor net dat beetje extra zorgen. Zorgzame mensen die allemaal verdienen om in het zonnetje gezet te worden. Daarom sluit ik ditmaal af met een bedankje aan al die bijzondere mensen binnen onze gemeente. Door jullie is de wereld een stukje mooier!
Ook vrijwilliger worden? Onder andere op de website CapelleDoet vindt u vacatures.

IJssel en Lekstreek 3 februari 2020

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.