Rotterdam heeft het: een skyline om te zoenen. Maar wij hebben ze! Bekende Nederlanders die graag in onze groene gemeente hun bedje spreiden. Gelezen? De nieuwste aanwinst is de populaire zangeres en youtuber Davina Michelle.

Chocoladepasta en hagelslag – hup! – in de mix et voilà

Zij laat het mooie Dordrecht achter zich om samen met haar vriend een koophuis te betrekken in één van onze straten. Nou ja, straten. Door haar populariteit verwacht ik haar niet in een appartementje drie hoog achter aan te treffen. Welnee. Ik denk eerder dat ze de nieuwe buurvrouw van Jan Peter Balkenende of Ronnie Flex wordt. Enfin, al met al wordt de lijst beroemde mensen woonachtig of geboren in Capelle steeds langer. Zo lopen we al jaren de kans op de Koperwiek plots oog in oog te staan met Ruth Jacott, dj Ferry Corsten, Justine Pelmelay of Feyenoordassistent Cor Pot. Hoewel, dat schrijf ik wel, maar mij is het nog nooit gebeurd en ik woon toch al zo'n slordige 13 jaar in Capelle. Sterker, als ik eerlijk ben, tot ik door twee verslaggevers van het AD op de verhuizing van Davina werd gewezen, wist ik echt niet dat wij zoveel artiesten herbergen. Dus heren bedankt! Door jullie ben ik op het spoor gekomen van nog een bekende Capellenaar: Henk Kramer. Opa Henk, zoals de oud Nederlands Kampioen Dameskappen en de ontdekker van de zanger Lobo ook door het leven gaat, is eveneens de bedenker van de hagelpasta. Je moet het maar verzinnen! Chocoladepasta en hagelslag – hup! – in de mix et voilà, een nieuw soort broodbeleg is geboren. O dat wist u al? Tja, ik niet. Wat ik ook niet weet, waar kan ik een potje kopen? Ik heb heel wat gegoogeld maar geen Capelse winkel kunnen vinden waar het spul in de schappen staat. Wat denkt u, zouden ze het in Rotterdam hebben?

IJsselenLekstreek 12 augustus 2020

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.