Tussen 2016 en 2021 schreef ik met veel plezier columns voor de regiokrant IJssel en Lekstreek. Helaas is deze samenwerking door het Cornavirus en de daardoor teruglopende advertentie-inkomsten gestopt. De best gelezen columns kun je hieronder nog eens nalezen. Veel leesplezier!

Hoe was uw oud en nieuw? De mijne was een ramp! Nou ja, qua oliebollen bakken dan. Door al die coronamaatregelen had ik het erop gewaagd het oudejaarsgebak zelf te bereiden. Zwaar misvormd en zwart geblakerd kwamen ze uit de frituur. Dat doe ik nóóit meer. Verder verliep de oudejaarsviering volgens traditie. Vlak voor klokslag twaalf heb ik mijn goede voornemens doorgenomen en meteen tenietgedaan. Na de bimbam en de proost!, was het tijd om mijn familie en vrienden een gelukkig nieuwjaar toe te wensen. Veilig via de app natuurlijk. Dat brengt me erop u eveneens veel gezondheid en voorspoed toe te wensen voor het jaar dat nog fris voor ons ligt. Met de komst van het coronavaccin een hoopvol jaar. Als het meezit kunnen we binnenkort weer gewoon boodschappen doen en knuffelen! ‘t Zal in het begin best vreemd aanvoelen die nieuw verworven vrijheid, maar o, wat kijken we ernaar uit!

Achteraf veel te veel

Waar ik ook naar uitkijk is het voorjaar. Zodra de dagen gaan lengen komen de lentekriebels bij mij opborrelen. Direct koop ik bakken voorjaarsbollen voor in huis. Vooral hyacinten, die ruiken zo lekker, vindt u niet? Ook op mijn balkon barst binnenkort de lente los. Eind vorig jaar heb ik daar de bloembakken gevuld met allerlei soorten bloembollen in vrolijke kleuren. Alleen de tulp Vincent van Gogh zal met zijn diep paarse kleur en gefranjerde bloembladen een beetje uit de toon vallen. Maar bij het zien van een foto online was ik direct verliefd. In één keer een zak van vijftig bollen besteld. Achteraf veel te veel. Dat is een nadeel van winkelen op internet. Ik vergis me weleens in maten en hoeveelheden. Dus toen mijn bestelling werd bezorgd stond ik even met mijn handen in het haar. Gelukkig was destijds tuinwinkel op de ‘s Gravenweg nog open én verkocht hij buitenpotten. Enfin, wat ik maar wil zeggen: de goede tijden komen eraan. Een vaccin, voorjaar en wie weet een mooie zomer. Houd moed!

IJssel en Lekstreek, 7 januari 2021

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.