Tussen 2016 en 2021 schreef ik met veel plezier columns voor de regiokrant IJssel en Lekstreek. Helaas is deze samenwerking door het Cornavirus en de daardoor teruglopende advertentie-inkomsten gestopt. De best gelezen columns kun je hieronder nog eens nalezen. Veel leesplezier!

In navolging van de Koperwiek heeft nu ook winkelcentrum de Picasso Passage, beter bekend als de Scholver, een nieuwe uitstraling gekregen. Zowel de hoofdingang als de winkelpuien zijn voorzien van een eigentijdse allure wat het geheel een stuk aantrekkelijker maakt voor het winkelend publiek. Intussen is Capelle al geruime tijd bezig zijn oude jas af te schudden om een actuelere aan te trekken. Het Schollebos gaat na ruim 40 jaar op de schop, de Rivierweg-Midden en de parkeerplaats bij het Gemeentehuis worden opnieuw ingericht en op woongebied zitten de ontwikkelaars ook niet stil.

Onze gemeente kan er ook wat van!

Binnenkort kunnen nieuwe bewoners hun energieneutrale 'levendig wonen' appartement betrekken op het Hof van Capelle aan de Duikerlaan, midden in ons centrum. Wie deze dagen over de Kanaalweg komt ziet hoe hard er gewerkt wordt aan het realiseren van een 'waterrijke, groene enclave' die de naam IJsselpark heeft en eveneens bestaat uit energieneutrale koopwoningen. Rotterdam mag dan bekend staan als de eeuwige bouwput, onze gemeente kan er ook wat van!

Toch lees ik op de sociale media ook zorgen die de huidige inwoners van Capelle uiten. Blijft er door al die nieuwbouw nog wel een dorpsgevoel over? Is er straks nog ruimte voor mensen die gebruik maken van een sociale huurwoning? En hoe zit het met de starters op de woningmarkt, is er aan gedacht dat ook zij betaalbare woonruimte nodig hebben? Natuurlijk kan ik deze vragen niet beantwoorden. Nee, ik bekijk de nieuwe aanwas met een kritische blik, beoordeel en loop verder. Maar ik neem aan dat de bestuurders van onze gemeente over ieder bouwplan goed nadenken – zuinig op alle bewoners van onze gemeente, de nieuwe én de huidige, de kopers én de huurders. Oog voor de jong volwassenen die in de toekomst ervoor moeten zorgen dat Capelle blijft floreren. Ja toch gemeente?

IJssel en Lekstreek 20 januari 2021

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.