Tussen 2016 en 2021 schreef ik met veel plezier columns voor de regiokrant IJssel en Lekstreek. Helaas is deze samenwerking door het Cornavirus en de daardoor teruglopende advertentie-inkomsten gestopt. De best gelezen columns kun je hieronder nog eens nalezen. Veel leesplezier!

De eerste column die ik voor deze krant schreef had als onderwerp de huisvesting van onze nieuwbakken burgervader. Weet u nog? De burgemeester kon na zijn aantreden maar geen woning vinden in onze prachtige stad. Dat probleem is intussen al lang getackeld dus kunnen we de hele kwestie beschouwen als afgedaan. Waarom dan oprakelen?

Omdat na een eerste column eens een laatste volgt. En die laatste heeft u nu onder ogen. Tijdens het schrijven moest ik vooral denken aan alle leuke én verhitte reacties die u mij stuurde. Zo ben ik dankzij een lezer en tevens carwash-eigenaar in één keer van mijn angst voor de autowasstraat afgekomen. Na het lanceren van mijn idee om in ons centrum een hotel te vestigen raakte menig bewoner flink geagiteerd: 'Hotelgasten leveren alleen maar overlast op!' Gelukkig had mijn idee zo weinig impact dat de gemeente nooit overwogen heeft het idee handen en voeten te geven.
Door mijn werk voor de krant kwam ik ook op het spoor van Capellenaar Henk Kramer. Opa Henk, de bedenker van de hagelpasta. Een hype destijds. Helaas ben ik nooit aan de weet gekomen waar je dat lekkers kunt kopen. Wel weet ik dat het hagelpasta-imperium over is gegaan in andere handen. Hallo nieuwe eigenaren, kunnen jullie mij de verkooppunten mailen?
Goed, waarom de laatste. Net als onze middenstanders heeft ook de regiokrant last van de coronacrisis. Doordat winkels gesloten zijn blijven adverteerders weg. Vandaar dat is besloten dat deze column stopt. Daarom bedankt redactie voor onze samenwerking! Ik vond het een eer dat jullie mij gevraagd hebben columns over Capelle te schrijven. Bedankt lezers, jullie reacties waren hartverwarmend én hielden me scherp!
En wie weet, misschien tot later …

Wilt u mijn werk blijven lezen? Dat kan ook. Op deze website gaan de columns over Capelle gewoon door! 

IJssel en Lekstreek 3 februari 2021

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.