Tussen 2016 en 2021 schreef ik met veel plezier columns voor de regiokrant IJssel en Lekstreek. Helaas is deze samenwerking door het Cornavirus en de daardoor teruglopende advertentie-inkomsten gestopt. De best gelezen columns kun je hieronder nog eens nalezen. Veel leesplezier!

Al jaren heb ik de grote wens om elke dag te besteden aan het schrijven van columns en verhalen. Zonder afhankelijk te zijn van een werkgever voor de broodnodige inkomsten. Helaas, roem laat op zich wachten dus schik ik me naar de tijd die ik wel heb om mijn hersenspinsels uit te typen. Tussen de regels door dromende dat ik ooit de loterij win. Of een gouden vondst doe in een kringloopwinkel die ik vervolgens met een enorme winst verkoop op de TEFAF.

Dat was dus verspild geld

Capelle aan den IJssel heeft twee kringloopwinkels die ik regelmatig bezoek. Vooral de boeken hebben mijn aandacht. Laatst stond er bij één het boek Grand Hotel Europa van Ilja Leonard Pfeijffer. Die krijgt vandaag of morgen gezelschap van mijn nieuw gekochte exemplaar want waren de boekenrecensenten uitzinnig over de roman, bij mij ligt-ie al maanden klaar om uitgelezen te worden. Niet omdat het verhaal me niet boeit, nee door alle moeilijke woorden die de schrijver heeft gebruikt kom ik niet in de flow. Dat was dus verspild geld, want eigenlijk weet ik wel dat het Grand Hotel bij mij nooit meer opengaat. Als ik daar dan toch ben, in die kringloopwinkel, kan ik het niet laten even te neuzen door de andere spullen. Lp's van vergeten artiesten, meubelen en prullaria waarbij ik hele verhalen verzin over de koper. Of was het een cadeau? Enfin, dat ene pareltje heb ik nog nooit gevonden.

In een uiterste poging rijkdom te vergaren heb ik afgelopen week mijn huis doorzocht op een item dat Kunst & Kitsch waardig was. In mijn kast vond ik een Chinese muurvaas die ik op internet niet kon vinden, dus waardevol? Gelijk heb ik twee foto's opgestuurd naar de redactie van het tv-programma. Nu kijk ik uit naar een uitnodiging van Frits Sissing. Al vrees ik dat het antwoord meer zal klinken als: Leuk item mevrouw Dijkgraaff, echt kliko waardig!

 ©Sophie Dijkgraaff

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.