Tussen 2016 en 2021 schreef ik met veel plezier columns voor de regiokrant IJssel en Lekstreek. Helaas is deze samenwerking door het Cornavirus en de daardoor teruglopende advertentie-inkomsten gestopt. De best gelezen columns kun je hieronder nog eens nalezen. Veel leesplezier!

De voorjaarsvakantie is voorbij en wat hebben we geboft! De koude periode van enkele weken geleden maakte ruim plaats voor prachtig lenteweer. In de tuinen schoten de voorjaarsbloeiers uit de grond en op straat klonk het vrolijke geluid van spelende kinderen. Als we niet in een coronacrisis zaten was de vakantie perfect geweest. Toch is er op COVID gebied ook goed nieuws. De kappers zijn weer open, scholen ontvangen weer leerlingen en onze gemeente heeft aangekondigd dat het vaccineren op donderdag 18 maart van start gaat.

In Sporthal de Schenkel gaan medewerkers van de GGD, afhankelijk van de beschikbare vaccins, dagelijks ongeveer 1.150 mensen vaccineren. Nu heb ik even een rekensommetje gemaakt, stel dat alles gladjes verloopt, de vaccins komen op tijd, de GGD werkt 6 dagen per week, dan zijn de Capellenaren van boven de 18 jaar in ruim 7 weken voor de eerste keer gevaccineerd! Als dat geen lichtpunt is! Natuurlijk moet de tweede prik dan nog volgen, desondanks is de kans dat we na een coronabesmetting op de intensive care terechtkomen volgens deskundigen al stukken kleiner na de eerste prik.
Na deze helse klus is het niet gelijk halleluja. Denk aan de winkelondernemers die de afgelopen maanden hun deuren moesten sluiten. Nog nooit lagen de winkelstraten er zo verlaten bij en ja, we mogen nu op afspraak 10 minuten winkelen maar sorry, dat gaat mij niet lukken. Ik treuzel altijd enorm bij een aankoop en bij zo'n tijdsdruk zou ik me verplicht voelen dat treuzelen over te slaan waardoor een miskoop op de loer ligt. Dus beperk ik me nog tot kopen op het internet. Als het kan bij lokale winkels. Zoals u weet zijn de horecaondernemers eveneens zwaar getroffen door de gedwongen sluiting. Het is in alle kranten en sociale media al voorbijgekomen, het water staat de meeste uitbaters tot aan de lippen. Dus gemeente, er zit niet anders op dan dat u zich aan mijn berekening houdt. Kunnen wij, eventueel met mondkapje op, vanaf de meivakantie eindelijk onze euro's weer laten rollen. Hopelijk is het dan nog niet te laat voor onze ondernemers!

 

©Sophie Dijkgraaff

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.