IJssel en Lekstreek 23 augustus 2017
Ahmed Marcouch wordt burgemeester van Arnhem. Direct nadat dit feit bekend werd laaide de discussie rondom het dubbele paspoort van het ex-Kamerlid in alle hevigheid op. Nu ligt Arnhem ver van mijn bed dus zie ik geen reden me in het debat te mengen. Wat ik me wel afvraag, heeft de nieuwe burgervader al een woning? Met alle perikelen rondom de huisvesting van onze burgemeester Peter Oskam geen rare vraag toch?

Want het dossier sleept maar voort. En leek het er even op dat onze burgervader na anderhalf jaar zoeken dé woning had gevonden, het voorhuis van een prachtige boerderij gelegen aan de ’s Gravenweg, gaat de verhuizing niet door. Reden? De commotie die is ontstaan rondom de keuze van de burgemeester. Maar was het wel zijn keuze?
Nee. De gemeente heeft de woning te huur aangeboden om van de hele kwestie af te zijn. En terwijl politiek Capelle over elkaar kukelt om ons de juiste versie van het sprookje te vertellen, zoekt de burgemeester opnieuw naar de speld in de hooiberg. Met goede hoop. Voor januari van het komende jaar woont de familie Oskam in onze stad, zo beloofde hij afgelopen vrijdag op Radio Rijnmond.

Daar hou ik van, positief in het leven staan.

Omdat ik graag meehelp het probleem uit de wereld te helpen bezocht ik Funda. Altijd leuk, huizen kijken. Direct stuitte ik al op een prachtig pand uit 2004 'in het zicht van de Hollandse IJssel met het buitengevoel van een polderlandschap'. Kosten: zes ton. Niet weinig, maar we kunnen niet verwachten dat het burgemeestersgezin drie hoog achter gaat wonen. Toegegeven, om meer in contact te komen met de bewoners van zijn stad zou het een unieke kans zijn, doch we moeten redelijk blijven.
Verder puzzelend, als de gemeente dit pand nu eens aankoopt en het meteen de status ‘doorgangswoning’ voor burgemeesters meegeeft? Zijn we tot in lengte van dagen van alle trammelant af. Want zodra de ambtsperiode van de stadsbestuurder ten einde is, ruimt hij niet alleen zijn kantoor leeg, maar ook de woning. Klaar voor de volgende afgevaardigde van wie vereist wordt dat die er gaat wonen! 

© Sophie Dijkgraaff

 
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.