IJssel en Lekstreek 06 september 2017
Daar ging ik weer. Maandagmorgen, er moesten boodschappen gedaan worden. Geen beter tijdstip hiervoor dan aan het begin van de nieuwe week. De meeste mensen zijn weer aan het werk en de kinderen zitten op school. Kortom de supermarkt straalt een oase van rust uit.

De afgelopen maanden was het stil als ik door mijn wijk liep, op een enkele passant met viervoeter na was er geen sterveling op straat. Allemaal op de camping of naar een vakantieland. Deze morgen was het anders. Ik merkte het direct toen ik de straat uitliep en een grote waterslang mijn doorgang blokkeerde. Gelukkig kon ik over het ding heen stappen, dus het oponthoud viel mee. Werkzaamheden aan de riolering constateerde ik na een blik op de vrachtwagen die bij de barricade hoorde.
Capelle is weer aan het werk. In mijn buurt is de riolering reden tot arbeid. Eerder dit jaar was het de rotonde op de Burgemeester van Dijklaan, waar nieuwe haaientanden aangeven dat de fietsers thans voorrang hebben op de automobilisten. Voor de fietser verandert er dus niets, die denderde toch wel door.

Overigens, deze nieuwe situatie geldt voor alle rotondes in Capelle, ’t is maar dat u het weet.

Waar werkt Capelle nog meer aan? Aan de Koperwiek. Het winkelcentrum was toe aan een opfrisbeurt dus komen er nieuwe passages, puien, een ontmoetingsplein en een verbeterde winkelrouting. (Altijd fijn als je direct op je doel af kan gaan.) Verder verrijst er een nieuwe parkeergarage en gaat de RET metrostation Capelle Centrum vernieuwen. Kers op de taart is het Stadsplein, dat omgetoverd wordt tot huiskamer van de stad.
Maar dat is niet alles. Afgelopen week las ik op de website van de gemeente dat binnenkort de sloop van het oude postkantoor aan de Duikerlaan start om ruimte te maken voor energieneutrale drie- en vierkamer appartementen. Ook is er een gebiedsvisie Landelijk Capelle opgesteld waaruit op te maken valt dat gevarieerde woningbouw plaats gaat vinden op de hoek Bermweg en Capelseweg.
Zoals ik al schreef, Capelle werkt en zodra de bouwmachines uitgeraasd zijn kan onze stad de concurrentie met omliggende gemeentes met gemak aan! 

© Sophie Dijkgraaff

 
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.